Żywność wygodna i żywność funkcjonalna (książka)
- Autor: Franciszek Świderski
- Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
- Rok wydania: 2018
- Oprawa: miękka
- Liczba stron: 390
- Format: 16.5 x 23.5 cm
- Numer ISBN: 9788301197599
- Kod paskowy (EAN): 9788301197599
Książka "Żywność wygodna i żywność funkcjonalna" - opis
Oto podręcznik w którym przedstawiono najważniejsze problemy z dziedziny technologii żywności wygodnej, żywności funkcjonalnej i dietetycznej z uwzględnieniem jej oddziaływania na organizm ludzki, omówiono zagadnienia dotyczące systemów zapewniania jakości, higieny i bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, dużo uwagi poświęcono substancjom dodatkowym, składnikom wzbogacającym żywność składnikom bioaktywnym.
Publikacja przeznaczona jest dla studentów kierunków technologii żywności i żywienia człowieka oraz dla pracowników inżynieryjno-technicznych zakładów przemysłu spożywczego. Może być też źródłem wiedzy dla uczniów techników gastronomicznych, techników przemysłu spożywczego, a także szkół pomaturalnych hotelarskich i innych.