Żywność liofilizowana Trek'n'Eat Kurczak z ryżem 200 g (8018563)
Liofilizacja jest procesem próżniowej dehydracji produktów spożywczych przy bardzo niskich temperaturach (-50 st. C). Dzięki zastosowaniu specjalnej technologii produkcji, żywność liofilizowana jest pełnowartościowym, pełnokalorycznym posiłkiem, kompletnym pod każdym względem, spełnia przy tym wysokie wymagania stawiane przy uprawianiu różnego rodzaju sportów ekstremalnych jak wspinanie, turystyka wysokogórska, żeglarstwo, turystyka kwalifikowana zarówno letnia jak i zimowa. Jest używana przez polarników, podróżników, sportowców wyczynowych, na różnych wyprawach czy obozach.
Kurczak z ryżem w sosie curry to posiłek nie tylko dla miłośników kuchni azjatyckiej, ale także dla fanów smacznego, sycącego jedzenia . Podobnie jak w przypadku wszystkich posiłków Trek'n'Eat, przygotowanie jest niezwykle szybkie i bardzo proste.
Składniki: Ryż 57%, pierś drobiowa 8%, śmietana, masło, skrobia, sól kuchenna, migdały, curry 2,5% (kolendra, kurkumina, mąka ryżowa, kozieradka pospolita, kmin rzymski, imbir, goździki), banany, cukier, ananas, przyprawa korzenna, glukoza, zagęstnik: guma guar, ekstrakt z drożdży, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, przyprawy korzenne, kazeina, laktoza, substancja przeciw zbrylająca: dwutlenek krzemu, środek aromatyzujący. Mięso liofilizowane: 16 g (odpowiada ok. 56 g świeżego mięsa)
Wartość odżywcza produktu w 100 g:
- Kalorie: 393 kcal
- Węglowodany: 58 g
- Tłuszcz: 10 g
- Białko: 14 g
- Ilość wody do dodania: 650 ml
- Waga: 250 g
Producent: Trek'n'Eat