Żywność liofilizowana Drytech Real Field Meal - Makaron w sosie pomidorowym 540 g (8012)
Rewelacyjny, łatwy do przyrządzenia liofilizowany posiłek. Torba wodoodporna, w której znajduje się zapakowane próżniowo danie – makaron w sosie pomidorowym – wykonana jest z wielokrotnie zgrzewanej folii.
Proces liofilizacji to dehydratacja w próżni przy ekstremalnie niskich temperaturach (-50 st. C). Wykorzystanie tej specjalnej techniki produkcji zapewnia, że jedzenie liofilizowane stanowi pełnowartościowy posiłek o wysokiej kaloryczności, doskonale zbalansowany pod kątem składników odżywczych. Idealnie sprawdzi się podczas differentycznych form aktywności ekstremalnej jak wspinaczka, turystyka wysokogórska, żeglarstwo czy również turystyka zimowa i letnia. Wybierany przez eksploratorów polarnych, podróżników oraz sportowców wyczynowych na różnego typu ekspedycje i obozy.
Składniki: makaron ( pszenica durum ) - 35%, białko sojowe ( soja , przyprawy, sól i naturalny przeciwutleniacz - ekstrakt z rozmarynu) - 22%, cebula - 13%, mąka pszenna, przecier pomidorowy - 8%, olej rzepakowy, bulion warzywny (sól, syrop glukozowy) oraz roślinne składniki zapachowe, skrobia modyfikowana, maltodekstryna, dodatek roślinny, przyprawy, cukier, ekstrakt octu, sos sojowy ( soja , sól, ocet), tabasco (ocet, chili, sól), naturalny przeciwutleniacz (ekstrakt z rozmarynu, kwas askorbinowy).
Wartość odżywcza w 100 g produktu to:
- tłuszcz - 12 g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe - 0,9 g,
- węglowodany - 50 g, włącznie z cukrami - 5,3 g,
- błonnik - 6 g,
- białko - 21 g,
- sól - 2,1 g.
Dane techniczne
- Wartość energetyczna: kJ/100g -1780 kJ, kcal/100g - 425 kcal
- Wartość energetyczna dania: 2545 kJ/608 kcal
- Waga netto: 143 g
- Waga posiłku: 540 g
Producent: Drytech, Norwegia