PRZEDMIOTEM AUKCJI JEST: Żywe kultury bakterii do jogurtu (2 fiolki) 1g VIVO
Żywe kultury bakterii do jogurtu (2 fiolki) 1g VIVO
- żywe kultury bakterii
- flora bakteryjna
- do codziennego spożycia
Zakwaska do JOGURTu VIVO - to żywe kultury bakterii do przygotowania w domu naturalnego jogurtu probiotycznego. Domowy jogurt charakteryzuje się najwyższą świeżością i znakomitym smakiem oraz co najważniejsze, kulturami bakterii o wysokiej aktywności. Domowy jogurt przygotowany wg instrukcji nie zawiera żadnych zbędnych dodatków takich jak: mleko w proszku, cukier, zagęstniki, barwniki czy wzmacniacze smaku. Przygotowując go w domu mamy gwarancję naturalności produktu. Do jego zrobienia wystarczy stalowy garnek lub słoik. Najlepszy wychodzi na mleku 3,2% lub pełnotłustym.
Składniki:
(liofilizowane szczepy bakterii): Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. Bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis
Sposób użycia:
- 1-3 l mleka zagotuj i ostudź do temperatury +37-43°C
- Dodaj zawartość fiolki
- Naczynie przykryj, okryj kocem i odstaw w ciepłe miejsce na około 8 godzin.
- Gotowy jogurt wstaw do lodówki. Przechowuj go do 7 dni.
- Jogurtem można zaszczepić mleko jeszcze 2-3 razy.
Każda fiolka przeznaczona jest do ukwaszenia od 1 do 3 litrów mleka.
Warunki przechowywania:
w temperaturze +2 do +8°C - przez 12 miesięcy.
Możliwy okres transportu w temperaturze do +30°C do 10 dni.
Masa netto: 2 fiolki x 0,5 g = 1 g
Wyprodukowano:
na Ukrainie przez "OOO VIVO-AKTIV"
ul.Moskalenko 19A, Browary
Dla: Gama-Tech
ul. Wojciechowskiego 39/39
02-495 Warszawa