ZWIEGER OBSIDIAN ZESTAW GARNKÓW I PATELNI 7 EL + GRATIS
Zestaw ZWIEGER Obsidian składający się z:
- ZWIEGER Obsidian Garnek z pokrywką 28 cm, 6 litrów + Pokrywka
- ZWIEGER Obsidian Garnek z pokrywką 24 cm, 4 litry + Pokrywka
- ZWIEGER Obsidian Rondel z pokrywką 16 cm, 1,6 litra + Pokrywka
- ZWIEGER Obsidian Patelnia 20cm
- Książka KOLEKCJA SMAKÓW autorstwa Michela Moran GRATIS
Produkty zapakowane są oddzielnie.
ZWIEGER Obsidian Zestaw garnków 6 elementów +
ZWIEGER Obsidian Patelnia 20 cm
Garnki i patelnie OBSIDIAN zostały wykonane z odlewanego aluminium, które jest najtrwalszym materiałem odpornym na odkształcenia, zmiany temperatury i wielokrotne użytkowanie.
Produkty z tej serii pokryte są niemiecką, 3-warstwową powłoką nieprzywierającą Greblon C3+ utwardzoną ceramicznie.
Zewnętrzna powłoka to czarny, silikonowy lakier żaroodporny. Garnki nadają się na wszystkie rodzaje kuchenek, włącznie z płytą indukcyjną.
Dno wykonane w technologii pełnej indukcji, która zwiększa wydajność energetyczną o ok. 40 %.
Dodatkową zaletą jest możliwość zapiekania w piekarniku garnków 24 cm i 28 cm (bez pokrywy) do temp. nie przekraczającej 280 st.C. oraz smażenia potraw jak w każdej patelni marki Zwieger.
Cechy i zalety zestawu garnków ZWIEGER Obsidian 6 elementów:
- Od wstępnego podsmażenia przez duszenie – wszystko w jednym naczyniu. Garnki OBSIDIAN działają podobnie jak naczynia żeliwne, ale są od nich znacznie lżejsze i łatwiejsze w użytkowaniu. Odlewane aluminium typu die cast – lepsza struktura przewodzenia i dystrybucji ciepła. 3-warstwowa, nieprzywierająca powłoka Greblon ® C3+ – powłoka najwyższej jakości do zastosowań profesjonalnych.
- Wygodne, a przede wszystkim szybkie czyszczenie garnka po użyciu (przygotowywane produkty nie przywierają do garnka). Smażenie w niskich temperaturach przy minimalnym lub całkowitym braku użycia tłuszczu – zdrowy tryb życia.
- Pełna indukcja – zwiększenie wydajności energetycznej o ok. 40%. W zestawie uchwyty silikonowe, chroniące przed oparzeniem. Idealnie przylegająca do garnka pokrywa z silikonowym rantem, ze specjalnymi otworami do odprowadzania pary i uchwytem z powłoką soft touch.
- Dodatkową zaletą jest możliwość zapiekania w piekarniku garnków 24 cm i 28 cm (bez pokrywy) do temp. nie przekraczającej 280 st.C. oraz smażenia potraw jak w każdej patelni marki Zwieger.
Cechy i zalety patelni ZWIEGER Obsidian:
- Solidna patelnia Zwieger z odlewanego aluminium. Wewnętrzną część naczynia pokrywa innowacyjna, trzywarstwowa, nieprzywierająca powłoka Greblon C3+ non-stick firmy WEILBURGER.
- Odlewane aluminium typu die cast – lepsza struktura przewodzenia i dystrybucji ciepła. Powłoka nieprzywierająca, 3 warstwowa Greblon® C3+ (dodatkowa powłoka ochronna) – powłoka najwyższej jakości do zastosowań profesjonalnych. Wygodne, a także szybkie czyszczenie patelni po użyciu (przygotowywane produkty nie przywierają do patelni).
- Smażenie w niskich temperaturach przy minimalnym lub całkowitym braku użycia tłuszczu – zdrowy tryb życia. Pełna indukcja – 30 – 50 % lepsze wykorzystanie energii kuchenki dzięki pełnemu przewodzeniu magnetycznemu.
- Rączka soft touch – zaprojektowana w sposób ergonomiczny i dłuższa od normalnej rączki o około 20%. Gwarantuje doskonałe wyważenie oraz pewny chwyt dzięki gumowanej powłoce TPR.
- Na zewnątrz patelnię w całości pokrywa żaroodporny lakier silikonowy. Dzięki temu bardzo długo zachowuje ona swój wygląd i jest odporna na odpryski czy przebarwienia
Książka KOLEKCJA SMAKÓW autorstwa Michela Moran GRATIS
Marka Zwieger wraz z swoim ambasadorem, Michelem Moran, przygotowała wyjątkową książkę kucharską „Kolekcja smaków”, aby podzielić się pasją do gotowania oraz radością tworzenia i odkrywania nowych smaków.
Przepisy zawarte w książce są pełne aromatu i świeżych składników. Książka zawiera 67 receptur oraz 10 sposobów na sosy i wywary, rozpisanych w 11 rozdziałach.
Autor przepisów Michel Moran uwzględnił upodobania smakoszy różnorodnych mięs, jak również proponuje lekkie przekąski i zupy oraz dania wege, zapiekanki, sałatki, dania z ryb i słodkie desery. Przepisy mają być inspiracją do odkrywania nowych smaków i składników. Smacznego!
Rodzaje przepisów:
- 10 rozdziałów z przepisami - Zupy, Przekąski, Sałatki, Zapiekanki, Dania Wege,
- Dania z: Drobiu, Wołowina i wieprzowina, Mięsa inne, Ryby oraz Desery
- 1 rozdział z przepisami na sosy i wywary
Ilość stron: 208, miękka oprawa