ZWIEGER - Nóż Szefa Kuchni - Nóż Santoku - 17 cm
Informacje podstawowe
Kuchnia japońska, tak ceniona przez wiele osób, oprócz wyśmienitych dań, proponuje również znakomity sprzęt kuchenny - między innymi - wielofunkcyjny nóż Santoku 17 cm, którym można posiekać wszelakie produkty od warzyw i owoców, aż po ryby. Nóż Santoku posiada charakterystyczny kształt, będący połączeniem typowego noża szefa kuchni, z niedużym tasakiem, co sprawia, że jest on niezwykle uniwersalny. Sprawnie poradzi sobie z różnymi zadaniami - pokroi, posieka, poszatkuje i nie zmęczy dłoni przy długotrwałej pracy. Nóż Santoku wyróżnia również specyficzny kształt ostrza, prosty z zakończeniem w kształcie łuku.
Nóż Santoku marki Zwieger z linii Practi Plus, to także ergonomiczna i doskonale wyprofilowana rękojeść, która świetnie układa się w dłoni, zapewniając pewny i wygodny chwyt. Ostrze half-tang wycięto laserowo z niemieckiej wysokowęglowej stali X50CrMoV15. Niewielka waga noży, przy zachowaniu wysokiej twardości ostrza 52 HRC, sprawia, że noże sprawdzają się w codziennym użyciu.
Zalety produktu:
- Świetnie nadaje się do siekania, szatkowania warzyw i owoców jak i również do krojenia czy cięcia mięsa
- Wyjątkowa ergonomia krojenia
- Specyficznie połączenie cech małego tasaka oraz noża szefa
- Wykonany z wysokowęglowej niemieckiej stali (X5OCrMov15), która zapewnia najwyższy komfort użytkowania
- Ostrze half- tang o wyjątkowej twardości 52 HRC wycinane laserowo
- Ergonomiczna i wyprofilowana rękojeść doskonale układa się w dłoni
Dane techniczne:
- Producent: Zwieger
- Linia: Practi Plus
- Materiał: Niemiecka wysokowęglowa stal nierdzewna (X50CrMov15)
- Rękojeść: Tworzywo sztuczne
- Ostrze: Half- tang 52 HRC
- Kolor: Stalowy, czarny
- Gwarancja: 2 lata
Galeria zdjęć
Informacje dodatkowe
- Marka: Zwieger
- Kod producenta: KN5629