Nóż kuchenny Zwieger Inversion
Kod produktu: 6473
Nowoczesna linia noży z ostrzem wykonanym z niemieckiej stali chromo-molibdenowo-wanadowej (X50CrMoV15)charakteryzująca się niezwykłą twardością i wytrzymałością. Ostrze full-tang hartowane w kilkustopniowym procesie temperaturowym regulowanym komputerowo, o wyjątkowej twardości 56 HRC, która gwarantuje długą żywotność ostrza, precyzję krojenia oraz łatwość ostrzenia. Każde ostrze jest ręcznie ostrzone przez wykwalifikowanego rzemieślnika, aby uzyskać doskonały kąt ostrzenia. Rękojeść wykonana z najwyższej klasy tworzywa POM zapewnia ergonomię i wygodę użytkowania.
Nóż kuchenny (carving knife)
Ten typ noża najłatwiej umiejscowić gdzieś pomiędzy nożem uniwersalnym, a nożem szefa. Jest wyraźnie większy od typowego noża uniwersalnego, a choć jego klinga jest zbliżona długością do noża szefa jest jednak węższa, a i sam nóż jest zauważalnie lżejszy. Większość lubujących się w kuchennych zadaniach używa go głównie do krojenia mięsa (zwłaszcza większych kawałków), jak też to oddzielania od kości praktycznie każdego rodzaju surowego mięsa. Szpiczaste, ostre zakończenie, przy wąskiej klindze pozwala łatwo wycinać mięso nawet w ciężko dostępnych miejscach. Idealnie nadaje się do porcjowania wędlin, szynki, czy też pieczonego drobiu, przez co między innymi jest szczególnie popularny w Stanach Zjednoczonych. Kuchenny niezbędnik każdego mięsożercy.
Wymiary:
- długość całkowita: 32,5 cm
- długość ostrza: 20 cm
- szerokość ostrza: 3 cm