ŻUREK BRZEŹNICKI Z PŁATKAMI OWSIANYMI 500 ML CIMESMAK WYPRZEDAŻ
Termin ważności: 2024-03-29
Żurek jest staropolską zupą na zakwasie, należącą do najstarszych potraw na słowiańskich ziemiach. Żurek Brzeźnicki z Płatkami Owsianymi wyprodukowany został wyłącznie tradycyjnymi metodami w rzemieślniczym zakładzie na Podkarpaciu, na podstawie "babcinej" receptury. Żur Brzeźnicki Owsiany zawiera wyłącznie cztery składniki: wodę, mąkę żytnią, płatki owsiane czosnek - bez konserwantów i innych zbędnych składników. To z całą pewnością najlepszy wybór dla osób szukających najwyższej jakości, tradycyjnej zdrowej żywności.
- bez sztucznych aromatów i barwników
- bez substancji konserwujących
- domowa receptura
Zastosowanie
Sposób przygotowania: Do około 2 litrów wrzącej wody lub bulionu wlej zakwas, gotuj 2 minuty oraz dopraw pieprzem, solą i majerankiem. Możesz także zabielić go mlekiem lub śmietaną. Taka czysta wersja żurku sprawdzi się doskonale jako lekkie śniadanie lub kolacja. W wersji obiadowej, dodaj do żurku podpiekaną kiełbasę (wiejska, swojska), jajko pokrojone na ćwiartki i ziemniaki. Przepis ten stanowi bazę dla wszystkich Żurków i Barszczy Brzeźnickich białych (Żurek Brzeźnicki z przyprawami zawiera już majeranek w składzie).Przepis znajduje się także na spodzie kapturka każdej butelki Barszczu i Żurku Brzeźnickiego.
Skład
Woda, mąka żytnia, płatki owsiane, czosnek.
Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna 171 kJ/40 kcal
Tłuszcz w tym kw. tłuszczowe nasycone 0 g/0 g
Węglowodany w tym cukry 9,2 g/<0,5 g
Błonnik 1 g
Białko 0,6 g
Sól <0,01 g
Zawartość netto
500 ml
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +0oC do +10oC.
Kraj pochodzenia
Polska
Producent
Cimesmak Artur Legutko
ul. Mielecka 115
39-207 Brzeźnica