Danie restauracyjne zamknięte w weku!
ŻUREK Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ, CHRZANEM I PODGRZYBKAMI –Klasyczny żurek, gotowany na mięsie z dodatkiem naturalnej białej kiełbasy. Idealna nie tylko na święta wielkanocne... to doskonała pożywna i sycąca zupa, która stawia na nogi po najlepszych imprezach!
Podczas produkcji wszystkich naszych dań unikamy używania konserwantów, stabilizatorów i ulepszaczy. Proces konserwacji oparty jest wyłącznie na tradycyjnych metodach pasteryzacji z użyciem najwyższej jakości składników.
Masa netto: 460g
Jak przygotować zupę:
Przygotowanie dania, jest bardzo proste. Wystarczy podgrzać zawartość słoika.
Jak podawać to danie:
Zupę podajemy w towarzystwie świeżego pieczywa.
WEKUJEMY Z SERCEM!
Sprawdź jak dobry skład mają nasze weki:
SKŁADNIKI:
- wywar z wędzonych kości wieprzowych,
- biała kiełbasa surowa (mięso wieprzowe 85%, tłuszcz wieprzowy 6%, naturalne jelito baranie, woda, sól, pieprz, przyprawy, czosnek) 27,47%,
- zakwas ŻYTNI (GLUTEN),
- boczek wieprzowy wędzony 6,51%,
- cebula, chrzan 0,72%,
- ŚMIETANA (z MLEKA),
- oliwa z oliwek Sansa Pomace, podgrzybek suszony 0,36%, czosnek, sól, mąka ŻYTNIA (GLUTEN), ziele angielskie, majeranek, pieprz, liść laurowy.
- Produkt może zawierać śladowe ilości SELERA.
Nasze weki wystarczy przechowywać w miejscu suchym i chłodnym. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Spożyć w ciągu 48 godzin.
KRAJ POCHODZENIA: POLSKA
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g: wartość energetyczna 473 kJ/ 113 kcal: tłuszcz 8,68 g, w tym kwasy tłuszczowe 3,37 g; węglowodany 5,44 g, w tym cukry 0,16 g ; białko 3,29 g, sól 0,25 g