Od wielu lat P.W."EKa" sp z o.o. zajmuje się produkcją żurku i smalcu smakowego (w trzech smakach). Oba produkty oparte są na tradycyjnych, sprawdzonych recepturach, a do ich wytwarzania używamy jedynie najwyższej jakości składników, dostarczanych przez sprawdzonych dostawców. Dbamy także o to, aby były one w 100% naturalne, dlatego nie stosujemy żadnych konserwantów.
Na tej aukcji mamy do zaoferowania :
Żurek śląski domowy 500g w kubku
Polecamy pyszny Żurek Śląski, kiszony w tradycyjny sposób. Jest to doskonała baza do dania, popularnego w całej Polsce. Można przyrządzić go na wiele sposobów. Zależy nam, abyście w naszym Żurku odnaleźli tradycyjny smak i aromat, charakterystyczny dla kuchni śląskiej. Dokładamy wszelkich starań, by nasz produkt, przy zachowaniu starych receptur, wyróżniała wysoka jakość i brak konserwantów.
Czy wiesz że:
Żur to produkt fermentacji kwasu mlekowego, a występujące w nim drobnoustroje zasiedlają nasz przewód pokarmowy i przetwarzają kłopotliwe dla człowieka składniki zawarte w zbożu (niektóre alergenne białka) czy np. błonnik.
Żurek śląski - przepis babci (przykładowy)
- 60 dag surowej białej kiełbasy,
- łyżka smalcu domowego,
- cebula,
- liść laurowy,
- ok. 2 litry wody,
- kilka ziaren czarnego pieprzu,
- kilka ziaren ziela angielskiego,
- 2 ząbki czosnku,
- 1 - 2 szklanki Żurku Śląskiego Domowego,
- majeranek,
- sól,
- 4 jajka gotowane na twardo,
- ok 1/2 szklanki kwaśnej śmietany,
strona producenta: www.eka.pl
zapraszamy do współpracy hurtownie .
okres przydatności do spożycia 90 dni od daty produkcji