Żurawina to nisko rosnący, wiecznie zielony krzew z rodziny wrzosowatych. Roślina jest znana ze swoich jaskrawoczerwonych, kwasowych owoców, które są wykorzystywane w kulinarstwie, a także w medycynie tradycyjnej. Żurawina pochodzi z Ameryki Północnej, gdzie występuje naturalnie na obszarach wilgotnych, takich jak torfowiska, bagna czy brzegi jezior.
Żurawina słodzona sokiem jabłkowym to pyszna i zdrowa przekąska, która łączy smak soczystych żurawin z naturalną słodyczą soku jabłkowego. Dzięki temu połączeniu, żurawina zyskuje łagodniejszy smak.
- Naturalne składniki - żurawina słodzona sokiem jabłkowym nie zawiera dodatku cukru, ani sztucznych słodzików.
- Bogactwo witamin i minerałów - zawiera witaminę C, E, K, a także błonnik, magnez, żelazo i potas.
- Wspomaga układ odpornościowy i trawienie.
- Doskonała do wypieków, sałatek, deserów, jogurtów, płatków śniadaniowych czy jako samodzielna przekąska.
- Wyjątkowy smak - słodycz jabłka idealnie komponuje się z kwasowością żurawiny.
✔️Nasze produkty pakowane są w zakładzie z zachowaniem najwyższych standardów jakości oraz bezpieczeństwa żywności (HACCP).
✔️Wszystkie produkty pakowane są w wytrzymałe opakowania typu „doypack”, ze struną umożliwiającą wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania, tak aby po jego otwarciu produkt jak najdłużej zachował swoją świeżość.
✔️Oferowane przez nas produkty są najwyższej jakości i tylko w pierwszym gatunku, dlatego chcemy aby przeźroczyste opakowania pozwalały dokładnie zobaczyć produkt przed zakupem i otwarciem.
✔️Wszystkie prezentowane zdjęcia są naszego autorstwa i przedstawiają realne produkty które oferujemy do sprzedaży.
✔️Na każdym produkcie znajduje się etykieta zawierająca informacje o dacie przydatności do spożycia , wartościach odżywczych, oraz kraju jego pochodzenia.
Wartości odżywcze w 100 g
- Wartość energetyczna – 1288 kJ / 308 kcal
- Tłuszcz – 1,9g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0g
- Węglowodany – 83g
- w tym cukry 72,6g
- Błonnik– 5,3g
- Białko – 0,2g
- Sól – 0,03g
Składniki: żurawina (66%), koncentrat jabłkowy (33,5%), olej słonecznikowy (max 0,5%)
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Warunki przechowywania: Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.
Najlepiej spożyć przed: Data przydatności do spożycia podana jest na etykiecie umieszczonej na opakowaniu.
W Kuchni Zdrowia najważniejsze jest dla nas zadowolenie Państwa jako klientów, dlatego też oferujemy produkty najwyższej jakości oraz zapewniamy profesjonalną obsługę na każdym etapie realizacji zamówienia.
Tytuł Zdrowa Marka Roku 2024 to dla nas nie tylko powód do dumy, ale również motywacja do dalszej pracy na rzecz promowania zdrowego odżywiania i utrzymania wysokich standardów, które są dla nas najważniejsze.
Dlaczego warto kupować produkty marki Kuchnia Zdrowia?
✔️Najwyższa jakość produktów - surowce tylko w I gatunku.
✔️Produkty zawsze świeże z długą datą przydatności.
⭐️Tytuł "Zdrowa Marka Roku 2024"
✔️Ekologiczne pakowanie paczek (Zero waste).