CHEMIA NIEMIECKA I ZAGRANICZNA!
Żurawina to tradycyjna, słodko-cierpka konfitura, sporządzona z najdorodniejszych, skandynawskich owoców.Konfitura pozwoli na realizację mięsno-owocowych, kulinarnych fantazji, znanych w naszej kuchni od wieków. Żurawina to bogaty w błonnik, witaminy i sole mineralne, wyśmienity dodatek do mięs i serów, obowiązkowa pozycja na świątecznym stole oraz wykwintny sposób na urozmaicenie codziennych posiłków.
Waga : 400 g
Składniki: 40% żurawina, cukier, woda, syrop glukozowo-fruktozowy, substancja żelująca: pektyna; Środek zakwaszający: kwas cytrynowy; Środek ujędrniający: cytrynian wapnia.
Po otwarciu przechowywać w chłodnym miejscu i jak najszybciej spożyć.
wartości odżywcze na 100 g Ilość Wartość w kJ 730 Wartość w kcal 172 Tłuszcz w g 0,2 Tłuszcz, w tym nasycone kwasy tłuszczowe w g <0.1 Węglowodany w g 41 Węglowodany, w tym cukier w g 41 Białko w g 0,1 Sól w g 0,08