ŚLĄSKI ŻUR
regionalny produkt
Waga 470g
Skład: woda, mąka żytnia, świeży czosnek, sól
ŻUR jest tradycyjną potrawą znaną i docenianą na Śląsku od XVI wieku. W skład żuru śląskiego wchodzi gruboziarnista mąka żytnia, której struktura decyduje o jego ostatecznym smaku. Kolejne elementy to świeży, naturalny czosnek, sól oraz woda. Połączenie tych składników i poddanie ich odpowiednio długiemu procesowi kwaszenia daje gwarancję specyficznego smaku i aromatu tradycyjnego śląskiego żuru.
Użyte w produkcji surowce oraz sposób przygotowania odpowiadają recepturze według której przygotowywało się go od pokoleń i przygotowuje jeszcze dziś w wielu tradycyjnych domach.
Producent: Visa Bell
Podstawowy przepis podany jest na opakowaniu, ale można do niego dodać wędzonkę, kiełbasę, jajko na twardo, ziemniaczki...
Posiadam także sklep stacjonarny, dlatego nasze towary podlegają szybkiej rotacji, co gwarantuje dobre, długie daty ważności oferowanych produktów.
Przy zakupach na kilku aukcjach jest jeden koszt dostawy!
Zapraszam do przeglądania moich pozostałych ofert.