Zupka Spicy Buldak Curry Ramen Kurczak Koreańska Hot Danie Instant 140G
SAMYANG BULDAK KOREAŃKI RAMEN CURRY KURCZAK 140G to koreańskiramen/danie instant spopularyzowane w internetowym wyzwaniu. Buldak ramen curry zawiera mieszankę przypraw, w tym chili, czosnek, cebulę i inne aromatyczne składniki, które nadają zupce jej intensywny smak. Gruby makaron i dodatki w postaci paseczków nori i sezamu pysznie dopełniają smak dania, pomimo jego ostrości. Niech miłośnicy ostrych dań nie panikują - danie nadal jest ekstremalnie ostre;) Wiele osób m.in YouTuberów próbowało zmierzyć się z wyzwaniem ostrości, jednak mało który zdołał je ukończyć bez łez. Zupki te jedzą ludzie z całego świata. A Ty, podejmiesz się wyzwania?;) Dobrym sposobem na lekkie złagodzenie ostrości dania jest dodanie smażonego jajka lub szczypiorku. UWAGA: PRODUKTBARDZO PIKANTNY. NIE PODAWAĆ DZIECIOM. Czy wiedziałeś, że...? Samyang Buldak Flavor zyskał oddanych zwolenników wśród entuzjastów pikantnych potraw, a nawet zainspirował różne kreatywne kreacje kulinarne.
Ludzie wymyślili unikalne przepisy wykorzystujące makaron jako bazę, takie jak dodanie go do pizzy, smażonego ryżu, a nawet hot dogów. Sposób przygotowania:
- Nalej do garnka 600 ml wody i doprowadź do wrzenia. Do gotującej się wody wrzuć makaron i gotuj przez 5 minut.
- Odlej 8 łyżek wody z makaronu do oddzielnego naczynia. Odcedź makaron. Dodaj pozostałą wodę i zawartość saszetek. Makaron podsmaż przez chwilę metodą stir-fry.
Składniki:makaron:mąkapszenna, skrobia modyfikowana z tapioki, olejpalmowy,gluten pszenny, sól, olejsojowy, roztwór cukru, słodzik:roztwór sorbitolu (E420), skrobia ziemniaczana, zagęstnik: guar (E412),regulatory kwasowości: węglanu potasu (E501), węglan sodu (E500),dwuzasadowy fosforan sodu (E339), kwas cytrynowy (E330); emulgatory:lecytyna (E322), metafosforan sodu (E452), pirofosforan sodu (E450);barwnik: ryboflawina (E101). Pochodzenie:Korea Południowa Producent:Samyang Foods Pojemności: 140g