Oyakata w stylu Japońskie Curry 93g.
Japońskie danie o smaku curry z dodatkiem chili.
- Produkt wegański i wegetariański
- Wygodna forma- wystarczy zalać makaron wrzątkiem!
Składniki:
Makaron instant typu noodle (82%): mąka pszenna, olej palmowy, skrobia modyfikowana, sól, substancje spulchniające (węglany sodu, węglany potasu).
Sos w płynie (17,3%): sos sojowy (woda, soja, pszenica, sól), olej słonecznikowy, cukier, wzmacniacze smaku: E621, E635; przyprawa curry (9%) (kurkuma, kmin, cynamon, kozieradka, gałka muszkatołowa, kardamon, goździki, imbir, chili, kolendra, pieprz czarny); aromaty, sól, hydrolizat białka roślinnego (hydrolizat białka, sól); ekstrakt drożdżowy, kurkuma, ocet winny jabłkowy w proszku (ocet jabłkowy, maltodekstryna); cynamon, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; koncentrat soku z czosnku w proszku (koncentrat soku z czosnku, maltodesktryna), pieprz czarny, cukier karmelizowany, chili.
Garnisz (0,7%): szpinak, chili.
Produkt może zawierać alergeny: mleko, skorupiaki, mięczaki, dwutlenek siarki i siarczyny, jaja, ryby, seler, gorczycę, sezam.
Wartości odżywcze w 100 g produktu: Energia: 920 kJ / 219kcal, Tłuszcz: 9,5g w tym kwasy nasycone: 4,7g, Węglowodany: 28g w tym cukry: 2,4g, Białko: 4,8g, Sól: 1,6g
Kraj pochodzenia: Japonia