Samyang Hot Curry Ramen
Najprzyjemniejsze danie Hot Curry, polecane dla osób które lubią ostre smaki z umiarem.
Sposób przygotowania:
- Zagotuj 600ml wody, dodaj makaron i gotuj przez około 5 minut
- Odlej wodę tak aby w garnku została odrobina
- Dodaj sos i mieszaj, możesz dodać więcej warzyw jak por, chilli masz tu pełną dowolność
- Przenieś całość na talerz i posyp zawartością drugiej saszetki, która była w paczce wraz z sosem
- Smacznego!
Skład:
Makaron (76,7%): mąka pszenna 52%, mąka z tapioki 12%, olej palmowy 11%, gluten pszenny, sól, olej sojowy, woda, regulator kwasowości węglanu potasu (E501), węglan sodu (E500), dwuzasadowy fosforan sodu (E339), metafosforan sodu (E452), kwas cytrynowy (E330), substancja zagęszczająca [guar (E412)], emulgatory [lecytyna (E322), barwnik [ryboflawina (E101)].
Zupa (22,7%): woda, sztuczny aromat kurczaka, biały cukier, sos sojowy, czerwona papryka w proszku, olej sojowy, sproszkowana cebula, ekstrakt z chili, sól, czosnek w proszku, mąka z tapioki, drożdże w proszku ekstrakt, pieprz czarny mielony, curry w proszku.
Przyprawy (0,6%): prażony sezam, prażone glony.
Informacje dodatkowe: Alergeny: mąka z pszenicy, gluten z pszenicy, soi, soja.
Produkt posiada certyfikat HALAL.