Figu Active zupa pomidorowa
Figu Activ to pyszna zupa, która zastępuje jeden zbilansowany posiłek ,dzięki czemu łatwiej pozbyć się zbędnych kilogramów.Zawiera ważne składniki pokarmowe jak witaminy,pierwiastki śladowe, mikroelementy.Nie zawiera laktozy, glutenu ani konserwantów.
Skład:hydrolizat kolagenu, płatki ziemniaczane, skrobia, suszone przyprawy z soi i kukurydzy, mieszanka suszonych warzyw z cebuli, kukurydzy i pora (7,8 %), emulgator (lecytyna (zawiera soję)), tłuszcz roślinny (olej palmowy), curry (1,5 %), sól kuchenna (1,4 %), aromat, suszone pieczarki (2,0 %), fosforan trójwapniowy, kurkuma, syrop glukozowy, fosforan dwupotasowy, wodorotlenek magnezu, białko mleka, maltodekstryna, substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu), L-metionina, L-histydyna, L-tryptofan, kwas L-askorbinowy, dwufosforan żelaza, substancja słodząca (sacharynian sodu), DL-alfa-tokoferol, nikotynamid, ryboflawina, glukonian miedzi, tlenek cynku, D-pantotenian wapnia, siarczan manganu, chlorowodorek pirydoksyny, monoazotan tiaminy, octan retinylu, kwas pteroilomonoglutaminowy, jodek sodu, selenin sodu, D-biotyna, cholekalcyferol, cyjanokobalamina, przeciwutleniacz (kwas askorbinowy).
Może zawierać śladowe ilości białka jaja kurzego, selera i gorczycy.
Wartość odżywcza W 100 g proszku % RWS1 w 100 g W dziennej porcji (=1 posiłek)2 % RWS1 w dziennej porcji (=1 posiłek)2
Wartość energetyczna 1636 kJ / 388 kcal 932 kJ / 221 kcal
Tłuszcz 11 g 6,4 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,4 g 1,9 g
- w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone 2,8 g 1,6 g
- w tym kwasy tłuszczowe wielonasycone 5,8 g 2,8 g
Węglowodany 37 g 21 g
- w tym cukry 2,0 g 1,2 g
Błonnik 4,1 g 2,3 g
Białko 33 g 19 g
Sól 6,2 g 3,5 g
Witamina A 823 μg 103 469 μg 59
Witamina D 4,8 μg 96 2,7 μg 54
Witamina E 15 mg 125 8,5 mg 71
Witamina K 119 μg 159 68 μg 91
Witamina C 47 mg 59 27 mg 34
Tiamina 1,4 mg 127 0,78 mg 71
Ryboflawina 1,8 mg 129 1,0 mg 71
Niacyna 18 mg 113 11 mg 69
Witamina B6 1,6 mg 114 0,89 mg 64
Kwas foliowy 228 μg 114 130 μg 65
Witamina B12 1,6 μg 64 0,91 μg 36
Biotyna 46 μg 92 26 μg 52
Kwas pantotenowy 3,2 mg 53 1,8 mg 30
Potas 1148 mg 57 654 mg 33
Wapń 649 mg 81 370 mg 46
Fosfor 674 mg 96 384 mg 56
Magnez 291 mg 78 166 mg 44
Żelazo 17 mg 121 9,5 mg 68
Cynk 10 mg 100 5,8 mg 58
Miedź 1,1 mg 110 0,63 mg 63
Mangan 1,3 mg 65 0,76 mg 38
Selen 63 μg 115 36 μg 65
Jod 155 μg 103 88,6 μg 59
Sód 2467 mg 1406 mg
Kwas linolowy 4,2 g 2,4 g
Sposób przygotowania:
4 czubate łyżki stołowe (57 g) rozmieszaj ubijaczką do jajek w 300 ml gorącej wody. W tym celu należy przygotować większe naczynie, ponieważ miseczka o pojemności 300 ml jest na to zbyt mała. Po krótkim napęcznieniu i ponownym wymieszaniu zupa jest gotowa do spożycia. Jedz zupę jako zamiennik obiadu lub kolacji.
Wskazówka: W ramach niskokalorycznego sposobu odżywiania należy koniecznie zwracać uwagę na przyjmowanie odpowiedniej ilości płynów w ciągu dnia. W ciągu dnia należy wypijać 2-3 litrów niskokalorycznych napojów - najlepiej wody mineralnej lub niesłodzonej herbaty. Produkt prowadzi do zamierzonych efektów tylko w przypadku spożywania niskokalorycznych posiłków. Należy koniecznie zwracać uwagę na zbilansowaną i zróżnicowaną dietę oraz zdrowy tryb życia. Inne środki spożywcze są niezbędną częścią takiego sposobu odżywiania. Posiłek zawiera wszystkie niezbędne składniki odżywcze w wystarczającej ilości. Należy przestrzegać wskazówek dotyczących przygotowania. Jako produkt pochodzenia naturalnego, może zawierać części ziaren, pestek lub obranej skórki.