ZUPA POMIDOROWA BABCI ZOSI
Skład: ryż biały (min. 45%), pomidor suszony (min. 25%), marchew suszona, sól morska, MLEKO w proszku odtłuszczone, mąka ziemniaczana, natka pomidor suszony, pietruszki suszona, lubczyk suszony.
*Może zawierać gluten, seler, gorczycę, orzechy.
Królowa polskich zup, uwielbiana zarówno przez dzieci, jak i dorosłych. Pomidorowa z ryżem Babci Zosi jest delikatna, lekka i aromatyczna. Aby była bezglutenowa, serwujemy ją z ryżem. Babcia Zosia twierdzi, że najlepiej smakuje z łyżką kwaśnej śmietany.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Zawartość obu torebek wsyp do litra zimnej wody. Mieszając, doprowadź do wrzenia.
2. Następnie dodaj łyżkę masła lub oleju i gotuj przez 15 minut na małym ogniu.
3. Polecamy zaprawić śmietaną lub jogurtem naturalnym (po łyżce na talerz).
RADA BABCI ZOSI
Jeśli Babcia Zosia ma pod ręką świeżą bazylię, to dodaje parę listków pod koniec gotowania. Smacznego!
Dla 4 osób (na 1 litr zupy)
Produkt Polski