Zupa z ORMIAŃSKA Z WOŁOWINĄ, DOMOWA, LITWA
Zupy KEDAINIU są doskonałym przykładem, jak możemy połączyć tradycyjną kuchnię z nowoczesnym podejściem do wartościowej i "szybkiej" kuchni, nie tracąc przy okazji wartości odżywczych potrawy. Jest to normalna, domowa zupa, pasteryzowana w słoiku, do przygotowania w pięć minut.
Sposób przygotowania:
Zawartość słoika (480g) przełóż do garnka, zalej taką samą ilością wody, podgrzej do zagotowania i.... gotowe. Można oczywiście ją doprawić do smaku, posypać świeżą zieleniną, dodać świeżo zmielonego pieprzu.Tę zupę doprawiamy kwaśną śmietaną. Otrzymujemy 1L gotowej zupy, czyli porcję na 3-4 osoby. Ormiańska zupa KĖDAINIŲ z wołowiną - jest bez konserwantów, ma ostry smak, zawiera aż 15% wołowiny, doprawiona czosnkiem, słodką i ostrą papryką.
Baza do własnej zupy:
możesz także potraktować to jako bazę do własnej zupy i dodać składniki, które podkreślą jej walory smakowe. szczegóły znajdziesz w opisie poniżej.
Zapraszamy do eksperymentowania!
Składniki:
Ziemniaki, marchew, wołowina (15%), mrożona papryka słodka, cebula, pomidory we własnym soku (pomidory, sok pomidorowy, regulator kwasowości - kwas cytrynowy), woda, olej rzepakowy, ocet winny, sól, papryka czerwona ostra, czosnek przyprawy.
DODATKI DO ŻYWNOŚCI
kwasek cytrynowy
Kraj pochodzenia: LITWA
waga netto - 480g