Zupa (470) krem grzybowy z Gorgonzolą i makaronem
jest pełnowartościowym, smacznym posiłkiem liofilizowanym. Został stworzony z myślą o osobach, które potrzebują szybko uzupełnić utracone składniki odżywcze, a do tego są miłośnikami nietypowych, oryginalnych smaków. Danie świetnie sprawdzi się podczas górskich wędrówek, wycieczek rowerowych, kajakowych czy w podróży, a do jego przyrządzenia potrzebna jest tylko gorąca woda i łyżka.
Jedną z głównych zalet dań liofilizowanych jest szybkość i łatwość ich przygotowania oraz niska waga. Dzięki temu można je łatwo transportować, nie stanowią obciążenia podczas wędrówki, a do tego są gotowe w zaledwie 10 minut. To świetna wiadomość dla tych, których pierwszą myślą po zrzuceniu plecaka jest zjedzenie czegokolwiek. 10 minut to czas potrzebny na przykład do rozpakowania plecaka i już można zasiadać do stołu. Dzięki temu chcąc zaspokoić głód nie sięga się po puste kalorie i zapychacze. Wystarczy kilka mitu i pełnowartościowe, bogate w składniki odżywcze i co ważne pyszne danie ląduje na stole.
LYOFOOD dba by przygotowywane przez firmę posiłki były z jednej strony zbilansowane i zdrowe, z drugiej zaś odznaczały się oryginalnym smakiem. W tym przypadku pieczarki i grzyby leśne połączono z nutą włoskiego sera Gorgonzola, który dodaje daniu charakteru. Proces produkcji posiłków odbywa się w całości w Polsce z wykorzystaniem polskich składników, a firma ma nawet własne plantacje ziół, z których korzysta. Dania LYOFOOD powstają z naturalnych składników, bez sztucznych konserwantów, barwników czy wzmacniaczy smaku. Nie zawierają także cukru. Przed procesem liofilizacji dania są gotowane, a po obydwu etapach odbywa się kontrola laboratoryjna gwarantująca wysoką jakość oraz bezpieczeństwo posiłków.
Zupę krem grzybowy z Gorgonzolą można przygotować w 10 minut. Wystarczy wlać do hermetycznego, nieprzemakalnego opakowania gorącą wodę, wymieszać i odstawić. Transport posiłków liofilizowanych jest też bardzo łatwy. Zmieszczą się nawet w kieszeni plecaka, a niska waga sprawia, że nie obciążają podczas długich wędrówek.
WŁAŚCIWOŚCI
- prawdziwe grzyby leśne świeże i suszone
- zbilansowany, pełnowartościowy posiłek
- można go przygotować w 10 min
- szczelne, hermetyczne opakowanie z zamykaniem strunowym
- zawiera jedynie naturalne składniki
- pozbawiony sztucznych wzmacniaczy smaku, barwników i konserwantów
- trwałość zapewniona przez proces liofilizacji
- nadają się do spożycia do 5 lat od daty produkcji
- oryginalny smak podkreślony serem Gorgonzola
- posiłek gotowany przed liofilizacją
- pakowny i łatwy w transporcie
- bardzo lekki, nie obciąża bagażu
- idealny jako szybki posiłek po dużym wysiłku fizycznym
TECHNOLOGIE
- Wartość energetyczna 1098 kJ/261 kcal
- Porcja pojedyncza
- Uczulenia bez jajek, bez selera, bez orzechów, bez ryb, bez owoców morza, bez soi
- Alergeny gluten, laktoza
- Waga 65 g
- Ilość potrzebnej wody 305 ml
Składniki: makaron (semolina z pszenicy) 34%, pieczarki 23%, cebula, marchew, grzyby (borowik, podgrzybek) 7%, śmietana, grzyby suszone (borowik, podgrzybek) 3%, ser Gorgonzola 3%, natka pietruszki, sólAlergeny: laktoza (śmietana, ser), gluten (semolina z pszenicy)Sposób przygotowania: danie w opakowaniu zalać gorąca, przegotowaną wodą. Zamieszać i zamknąć zipem. Odczekać 10 min, otworzyć używając nacięcia pod struną i ponownie zamieszać. Posiłek jest gotowy do spożycia.
Wartości odżywcze Na 100 g Na opakowanie 65 g (370 g po uwodnieniu) Węglowodany: 53 34 - w tym cukry 7,5 4,9 Tłuszcze 11 7,2 - w tym nasycone 6,8 4,4 Białko 19 12 Błonnik 95,9 Sól 3,5 2,3 Wartości energetyczne 1689 kJ / 402 kcal 1098 kJ / 261 kcal