Zupa Jarzynowa z dynią i cukinią
Producent:
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Zawartość obu torebek wsyp do 1 litra zimnej wody. Mieszaj od czasu do czasu i doprowadź do wrzenia.
2. Zamieszaj i doprowadź do wrzenia. Dodaj łyżkę oleju lub masła.
3. Gotuj na małym ogniu 20 minut.
RADA BABCI ZOSI
Zupę jarzynową lubię podawać ze śmietaną i pokruszonym serem feta.
Lekka, warzywna zupa to prawdziwy klasyk. W wersji Babci Zosi. W składzie znajdziesz wyłącznie naturalne składniki: suszone warzywa i przyprawy, których w kuchni używa każda kochająca babcia. Zawartość opakowania wystarczy wsypać do wody i gotować przez 20 minut, aby móc cieszyć się smakiem tradycyjnej, domowej zupy jarzynowej.
Nazwa Jarzynowa z dynią i cukinią Składniki ziemniaki suszone, dynia suszona 20%, ziemniak suszony płatek, warzywa suszone (marchew, pasternak, SELER, pietruszka, lubczyk), cukinia suszona 6%, sól morska, płatki drożdżowe, cebula płatek, pomidor proszek, przyprawa curry (zawiera GORCZYCĘ), Dodatkowe informacje Składniki - cd. natka kolendry, czosnek, kmin rzymski, pieprz cayenne, pieprz czarny, gałka muszkatołowa. *Może zawierać: mleko, gluten, orzechy. Masa netto 75 g Liczba porcji dla 4 osób (na 1 litr zupy) Czas przygotowania 20 minut Energia 95 kJ/23 kcal Tłuszcze <0,2 g w tym kwasy nasycone <0,05 g Węglowodany 4,5 g w tym cukry 1,3 g Białko 0,9 g Sól 0,5 g