Zrębki wędzarnicze z ziołami 100g Biowin 780903
100 g zrębek bukowych z dodatkiem czosnku i imbiru, a ponadto papryki, rozmarynu, pietruszki, imbiru, szczypiorku, soli, dekstrozy i oleju roślinnego. Idealne do wędzenia i grillowania jagnięciny, wieprzowiny i drobiu.
Dominująca nuta czosnkowo-imbirowa sprawia, że zrębki nadają potrawom intensywny, wyrazisty smak. Połączenie aromatu zrębek i ziół intensyfikuje kulinarne doznania, a przy tym jest wygodnym, praktycznym rozwiązaniem, dedykowanym wszystkim miłośnikom prawdziwej sztuki wędzarniczej oraz mistrzom grillowania. Nastaw się na naprawdę pyszne i mocne wrażenia - najlepiej w ulubionym towarzystwie.
Domowe wędzone udka z kurczaka
Składniki:
- 8 udek z kurczaka
Składniki zalewy peklującej:
- 8 g saletry potasowej
- 2 duże łyżki soli
- ziele angielskie
- pieprz
- liście laurowe
- 1 L wody
Przepis:
Z przegotowanej, ostudzonej wody oraz przypraw sporządź zalewę peklującą. Umieść w niej udka i pozostaw w lodówce na 24 godziny. Po tym czasie udka wyjmij z zalewy i pozostaw do obsuszenia na 1 godzinę. W tym czasie przygotuj wędzarnię. Wsyp do niej zrębki wędzarnicze z czosnkiem i imbirem MOCNE WRAŻENIA, które nadadzą mięsu odpowiedni aromat i kolor. Zrębki, delikatnie zroszone wodą, umieść w aluminiowym pojemniku. Udka wędź na gorąco przez 2 godziny, w temperaturze 70-80°C.
- SKU: 70912
- Opakowanie: 100g
- Waga: 780903
- Producent: Biowin
- EAN: 5908277711078