Oferujemy zrębki wędzarnicze najwyższej jakości do naturalnego wędzenia mięsa, wędlin, ryb i serów. W celu uzyskania smacznego i delikatnego wyrobu do produkcji zrębek używane jest tylko drewno najlepszej jakości. Pachnący dym jest wynikiem unikalnej metody suszenia świeżym gorącym powietrzem w t.C< 300. Drewno 100 % ekologiczne – prosto z lasu, doskonały poziom wilgotności, wygodne opakowanie- wszystko to gwarantuje wędzonym produktom delikatny smak, zapach i doskonałą barwę. Wilgotność – 10% +/-2.
Paramatery:
- Kraj pochodzenia: Polska
- Rozmiar: 6x12x3
- Skład: 100% zrębki wiśnia
- Opakowanie: worek papierowy lub foliowy
Sposób użycia:
Grillowanie: Wokół żarzącego się węgla drzewnego ułożyć dwu centymetrową warstwę zrębków – nie należy umieszczać ich bezpośrednio na palenisku, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu. Grill należy przykryć pokrywą bezpośrednio po ułożeniu potraw na ruszcie. Czas grillowania – od 10 do 30 minut ( w zależności od wielkości i rodzaju przyrządzanego mięsa).
Wędzenie: W zależności od rodzaju wędzarni jaką dysponujemy umieścić zrębki na tacy przeznaczonej specjalnie do tego celu lub wokół żarzącego się paleniska – nie należy umieszczać ich bezpośrednio na źródle ciepła, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu. Dozowanie: 20 - 40 ml / kg mięsa. Zrębki należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.