Zrębki najwyższej jakości!
Zrębki wędzarnicze CZEREŚNIA KL-10/60L GRILLPAL
Kod: 3437
Rodzaj: 100% zrębek z drewna czereśni. Kraj pochodzenia: Polska.
Zrębki z drewna czereśni wytwarzają subtelny dym o owocowym, lekko gorzkim smaku, ale przyjemnym i interesującym zapachu. Produkty uwędzone takim dymem uzyskują barwę czerwonego wina o owocowej nucie zapachowej.
Charakterystyka zrębek do wędzenia: - zrębki klasy 10, czyli frakcji o grubości 9 – 12 mm, - dokładnie przesortowane, - wolne od pleśni i grzybów, - czyste i dobrze odpylone, - opakowanie 60 litrowe powinno wystarczyć na około 240 godzin wędzenia.
Dane techniczne: - Produkt-wysokość x szerokość x głębokość: 79 cm x 42 cm x 20 cm, - Wysyłka -wymiary całkowite (wys. x szer. x gł.): 83 cm x 46 cm x 24 cm, - waga netto: 15,3 kg, - waga brutto (do wysyłki): 16 kg.
Zrębki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
CECHY PRODUKTU
- EAN: 5905658052157
- Marka: Grillpal
- Rodzaj drewna: Czereśnia
- Granulacja: Klasa 10 (6-12mm)
- Pojemność (L): 60
- Wilgotność (%): 10
- Waga (kg): 15.3
- Wysokość (cm): 79
- Szerokość (cm): 42
- Głębokość (cm): 20
✅ Zastosowanie
Zrębki mają zastosowanie podczas wędzenia i grillowania. Świetnie nadają się do wędzarni tradycyjnych z paleniskiem oraz do wędzarni elektrycznych z dymogeneratorem.
Zrębki kl. 02 (1-3 mm) a także kl. 04 mają zastosowanie np. w generatorach dymu Borniak.
Zrębki kl. 04 (3-5 mm), można mieszać z kl. 08 i kl. 10, do generatorów dymu Grillpal®, Browin, Fasanio czy Dymbox itp.
Zrębki kl. 08 (4-8 mm) są dedykowane do generatorów dymu Grillpal®, Browin oraz Dymbox itp.
Zrębki kl. 10 (6-12 mm) są to dedykowane do generatorów dymu Grillpal®, Browin, Fasanio oraz Dymbox itp.
Mieszanka zrębek kl. 08 i 10 ma zastosowanie do generatorów dymu Grillpal® oraz Dymbox.
✅ Wędzenie - sposób użycia
15-45 ml zrębek na 1 kg mięsa. W zależności od rodzaju wędzarni oraz generatora dymu wsypać zrębki do generatora dymu. W starszych modelach wędzarek wyposażonych tylko w specjalną tacę na spalanie drewna wsypać zrębki na ten właśnie pojemnik. NIGDY nie umieszczać bezpośrednio na źródle ciepła, ponieważ ulegną szybkiemu spaleniu.
✅ Grillowanie - sposób użycia
rozsypać warstwę grubości 2 cm wkoło żarzącego się drewna brykietu lub węgla drzewnego. NIGDY nie wsypywać bezpośrednio do ognia, ponieważ ulegną szybkiemu spaleniu. Grill przykryć. Czas grillowania: od 10 do 30 minut (w zależności od wielkości i rodzaju przyrządzanego mięsa, kiełbasy, sera itp.).
✅ Rodzaje zrębek Grillpal oraz klasy (grubość)
- olcha-buk (50/50): klasa 02 (1-3 mm), 08 (4-8 mm), 10 (6-12 mm)
- jabłoń: klasa 02 (1-3 mm), 04 (3-5 mm), 08 (4-8 mm), 10 (6-12 mm)
- olcha: klasa 02 (1-3 mm), 08 (4-8 mm), 10 (6-12 mm)
- czereśnia: klasa 02 (1-3 mm), 04 (3-5 mm), 08 (4-8 mm), 10 (6-12 mm)
- buk: klasa 02 (1-3 mm), 08 (4-8 mm), 10 (6-12 mm)
- śliwa: klasa 02 (1-3 mm), 04 (3-5 mm), 08 (4-8 mm), 10 (6-12 mm)
- dąb: klasa 02 (1-3 mm), 04 (3-5 mm), 08 (4-8 mm), 10 (6-12 mm)
- klon: klasa 02 (1-3 mm), 04 (3-5 mm), 08 (4-8 mm), 10 (6-12 mm)
✅ Pakowanie a ekonomia zakupów
Wszystkie nasze zrębki są dostępne w opakowaniach:
- 2 litry (500 g) - woreczki strunowe
- 5 litrów (1,25 kg) - pojemnik plastykowy
- 10 litrów (2,5 kg) - karton Display (5 woreczków x 2 litry)
- 60 litrów (15 kg) - worek
- 495 kg (paleta 33 worki) wymiary palety dł./szer./wys. 120x80x220, waga brutto z paletą 515 kg
Im większe opakowanie tym niższa cena za litr, czy też za kg zrębek.
✅ Jakość - Certyfikaty
Produkowane przez nas zrębki posiadają pozytywne opinie:
- Państwowego Inspektoratu Sanitarnego
- Państwowego Zakładu higieny
- Instytutu Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego
Drewno z którego produkujemy zrębki jest skrupulatnie segregowane (brakowane) spełniające normy jakościowe:
- PN-91/D-95018
- PN-92/D-95008
Parametry zrębków wędzarniczych określa Norma Zakładowa NZ-1/ZW/2016.
Jakość produkcji oraz magazynowania zrębków jest na bieżąco kontrolowana.
Drewno, które jest podstawowym surowcem do wytwarzania zrębków. Pozyskiwane jest z ekologicznie czystych obszarów leśnych zarządzanych przez jednostki organizacyjne Lasów Państwowych.
Zrębki wędzarnicze są poddawane obróbce suszenia w temperaturze ok. 600°C, w której to następuje likwidacja zarodników pleśni i grzybów oraz drobnoustrojów znajdujących się w przerabianej masie drzewnej.