Zrębki wędzarnicze ŚLIWA
Opakowanie 15 kg (60 litrów) - cena 70 zł brutto
Zrębki dostępne w naszej ofercie są wolne od zarodników pleśni i grzybów, a także innych drobnoustrojów znajdujących się w przerabianej masie drzewnej. Dokładamy wszelkich starań, by nasze zrębki drzewne spełniały najwyższe standardy, dlatego też poddajemy je obróbce suszenia w temperaturze ok. 600ºC. Dzięki temu wędliny przygotowane przy pomocy zrębków wędzarniczych posiadają wyjątkowy smak i aromat. Zapewniamy najwyższą jakość naszych produktów.
ŚLIWA - nadaje lekki owocowy zapach, delikatną słodycz oraz piękny połysk. Jest idealna do wędzenia wieprzowiny. Kiełbasa, żeberka, boczki, golonki, lub polędwiczki wieprzowe nabierają w jej dymie niepowtarzalnego smaku.
Jesteśmy głównym dystrybutorem wysokiej jakości zrębków wędzarniczych produkowanych przez firmę AWPOL - czołowego polskiego producenta.
Właściwości zrębków wędzarniczych w naszej ofercie:
- suche – wilgotność to zaledwie 10% (+/- 2%),
- wolne od grzybów, pleśni i drobnoustrojów,
- czyste, dokładnie odpylone,
- starannie wysortowane.
Dostępne w naszej ofercie zrębki wędzarnicze posiadają pozytywne opinie:
- Instytutu Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego,
- Państwowego Zakładu Higieny,
- Państwowego Instytutu Sanitarnego.
Zrębki wędzarnicze naszej produkcji doskonale nadają się do wędzenia we wszystkich typach wędzarni. Uniwersalność zrębków z naszej oferty sprawia, że pasują do wszystkich typów wędzarni i dymogeneratorów (wystarczy dobrać odpowiednią frakcję).
Stosowanie zrębków wędzarniczych.
Zrębki stosuje się jako zamiennik drewna do wędzenia. W przypadku tradycyjnych wędzarni opalanych drewnem należy najpierw uzyskać dużą ilość żaru z drewna. Zrębki sypie się na żar w niedużych porcjach do momentu uzyskania pożądanego efektu. W celu wygenerowania większej ilości dymu, zrębki można zwilżyć.
Aukcja dotyczy wyłącznie
zrębków wędzarniczych ze śliwy
w granulacji KL 02 (1-3 mm)
Posiadamy szeroki wybór zrębków dostępnych na innych aukcjach:
- z drewna bukowego, olchowego, dębowego, jabłoni, czereśni, moreli, gruszy itp.