Zrębki wędzarnicze KLON KL-10/2L GRILLPAL
5300-2
Zrębki do wędzenia z drzewa klon wytwarzają lekki dym oraz nadaje im słodkawy posmak i aromat. Wyroby uwędzone takim dymem nabierają złocistego koloru. Idealnie nadają się do mięsa drobiowego.
Zrębki wędzarnicze mogą być wykorzystywane podczas wędzenia i grillowania:
- drobiu,
- wieprzowiny,
- wołowiny,
- ryb.
Charakterystyka zrębek do wędzenia:
- zrębki klasy 10, czyli frakcji o grubości 9 – 12 mm,
- czyste i dobrze odpylone,
- wolne od pleśni i grzybów,
- dokładnie przesortowane,
- wygodne opakowanie zawiera 2 litry zrębek, co powinno wystarczyć na około 8 godzin wędzenia.
Zrębki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zastosowanie: Świetnie nadają się do wędzarni tradycyjnych z paleniskiem oraz do wędzarni elektrycznych z dymogeneratorem.
Wędzenie: 20 – 40 ml na 1 kg mięsa. W zależności od rodzaju wędzarni zrębki umieścić na specjalnej tacy lub wokół żarzącego się paleniska – nie umieszczać bezpośrednio na źródle ciepła, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu.
Grillowanie: wokół żarzącego się węgla drzewnego ułożyć 2 cm warstwę zrębek – nie umieszczać ich bezpośrednio na palenisku, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu. Grill przykryć pokrywą bezpośrednio po ułożeniu potraw na ruszcie. Grillować 10 – 30 minut w zależności od wielkości i rodzaju przyrządzanego mięsa.
- Marka: Grillpal
- Rodzaj drewna: Klon
- Granulacja: Klasa 10 (9-12mm)
- Pojemność (L): 2
- Wilgotność (%): 10
- Waga (kg): 0.5
- Głębokość (cm): 6.5
- Szerokość (cm): 16.5
- Wysokość (cm): 24
- Zastosowanie: Wykorzystywane podczas wędzenia i grillowania drobiu, wieprzowiny, wołowiny, ryb.