Zrębki wędzarnicze - 100% ORZECH.
Dzięki zrębkom orzecha włoskiego Twoje potrawy zyskają niepowtarzalny, delikatnie cierpki, smak, aromat, a także ciemnożółty kolor.
Pochodzą z naturalnego drewna orzechowego z terenów ekologicznie czystych, są wolne od związków impregnujących i konserwujących. Nie zawierają frakcji pylących.
Charakteryzują się optymalną zawartością wody- poniżej 11%.
Polecane szczególnie do wędzenia ryb i drobiu.
Sposób użycia:
Grillowanie: Wokół żarzącego się węgla drzewnego ułożyć dwucentymetrową warstwę zrębków – nie należy umieszczać ich bezpośrednio na palenisku, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu. Grill należy przykryć pokrywą bezpośrednio po ułożeniu potraw na ruszcie. Czas grillowania – od 10 do 30 minut (w zależności od wielkości i rodzaju przyrządzanego mięsa).
Wędzenie: W zależności od rodzaju wędzarni umieścić zrębki na tacy przeznaczonej specjalnie do tego celu lub wokół żarzącego się paleniska – nie należy umieszczać ich bezpośrednio na źródle ciepła, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu.
Dozowanie: 20 - 40 ml/kg mięsa.
Zrębki należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.
Waga: 450g