Zrębki do wędzenia i grillowania 70% olcha+30% buk 450g BROWIN
Symbol: 5908277715434
Olchowo-bukowe zrębki nadają się do wędzenia i grillowania baraniny, wołowiny oraz wieprzowiny.
Zrębki wędzarnicze marki Browin uzyskane z naturalnego drewna olchowego i bukowego (70% olcha i 30% buk). Pochodzą z ekologicznie czystych terenów, nie posiadają substancji impregnujących i konserwujących. Nadają potrawom niepowtarzalny smak, aromat, a także złocistobrązowy kolor. Doskonałe do wędzenia i grillowania baraniny, wołowiny oraz wieprzowiny.
Najważniejsze cechy produktu:
- Do użycia w czasie grillowania lub wędzenia
- Optymalna zawartość wody - poniżej 11%
- Klasa 02 (drobna frakcja) - dobrze sprawdzają się w wędzarniach z automatycznym ślimakowym podajnikiem
- Naturalne drewno olchowe 70% i bukowe 30% - bez związków impregnujących, konserwujących oraz frakcji pylących
- Gramatura - 450g
Sposób użycia:
Grillowanie:
Wokół żarzącego się węgla drzewnego ułóż dwucentymetrową warstwę zrębków - nie umieszczaj ich bezpośrednio na palenisku, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu. Grill przykryj pokrywą bezpośrednio po ułożeniu potraw na ruszcie. Czas grillowania - od 10 do 30 minut (w zależności od wielkości i rodzaju przyrządzanego mięsa).
Wędzenie:
W zależności od rodzaju wędzarni, jaką dysponujesz, umieść zrębki na tacy przeznaczonej specjalnie do tego celu lub wokół paleniska - nie umieszczaj ich bezpośrednio na źródle ciepła, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu. Dozowanie: 20-40 ml/kg mięsa.
Dodatkowe informacje: Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.