Zrębki do wędzenia i grillowania - MORELA 100%, 450g
Zrębki wędzarnicze klasy 8 dzięki swojemu rozmiarowi (od 6 do 8 mm) idealnie nadają się zarówno do wędzarni małych, jak i dużych. Używane na grillu nadają potrawom wyjątkowego aromatu oraz smaku. Doskonałe do wędzenia drobiu, ryb, wołowiny i wieprzowiny.
Pochodzą z naturalnego drewna morelowego z terenów ekologicznie czystych. Są wolne od związków impregnujących i konserwujących, nie zawierają frakcji pylących. Charakteryzują się optymalną zawartością wody - poniżej 11%.
Sposób użycia:
Grillowanie:
Wokół żarzącego się węgla drzewnego ułożyć dwu centymetrową warstwę zrębków - nie należy umieszczać ich bezpośrednio na palenisku, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu. Grill należy przykryć pokrywą bezpośrednio po ułożeniu potraw na ruszcie.
Czas grillowania - od 10 do 30 minut (w zależności od wielkości i rodzaju przyrządzanego mięsa).
Wędzenie:
W zależności od rodzaju wędzarni jaką dysponujemy, umieścić zrębki na tacy przeznaczonej specjalnie do tego celu lub wokół paleniska - nie należy umieszczać ich bezpośrednio na źródle ciepła, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu.
Zrębki należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.