Zrębki do wędzenia/grillowania, dąb, 600g
Dzięki nim Twoje potrawy zyskają niepowtarzalny smak, aromat a także złocistobrązowy kolor. Doskonałe do wędzenia wołowiny, ryb i drobiu.
Pochodzą z naturalnego drewna dębowego (100%) z terenów ekologicznie czystych. Wolne od związków impregnujących i konserwujących. Nie zawierają frakcji pylących. Charakteryzują się optymalną zawartością wody – poniżej 11%.
Sposób użycia:
Grillowanie:
Wokół żarzącego się węgla drzewnego ułożyć dwu centymetrową warstwę zrębków – nie należy umieszczać ich bezpośrednio na palenisku, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu. Grill należy przykryć pokrywą bezpośrednio po ułożeniu potraw na ruszcie.
Czas grillowania – od 10 do 30 minut (w zależności od wielkości i rodzaju przyrządzanego mięsa).
Wędzenie:
W zależności od rodzaju wędzarni, jaką dysponujemy, umieścić zrębki na tacy przeznaczonej specjalnie do tego celu lub wokół żarzącego się paleniska – nie należy umieszczać ich bezpośrednio na źródle ciepła, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu. Dozowanie: 20-40 ml/kg mięsa.
Zrębki należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.