Zotter to jeden z pięciu najlepszych czekoladników świata. Jako jeden z niewielu wytwarza swoje tabliczki ręcznie, w technologii Bean-to-Bar (od ziarna kakao do tabliczki czekolady). Jako jedyny z tej piątki ma wszystkie składniki BIO i FairTrade. W ten sposób Zotter stawia się w opozycji wobec standardowej, masowej produkcji czekolady i zunitaryzowania czekoladowego przemysłu. Te kultowe czekolady przeznaczone są dla osób o otwartych, nieszablonowych umysłach, które potrafią docenić to co w życiu najlepsze. Bogata i zróżnicowana oferta czekolad Zotter jest odzwierciedleniem różnorodności natury, choć nadal jest to jedynie niewielki wycinek tego, czym jest arcybogaty smak i aromat ziarna kakaowca.
Wszystkie czekolady powstają w jednym miejscu zgodnie z założeniami Bean-to-Bar, gdzie proces miażdżenia, prażenia, mielenia, konszowania przebiega pod czujnym okiem mistrza Josefa. W ten właśnie niepowtarzalny, wręcz zindywidualizowany sposób powstają niezwykłe czekolady o innowacyjnych smakach.
Czekolady Nadziewane to prawdziwy oryginał. Zotter jest twórcą cudownych kompozycji smaku i unikalnego designu ręcznie nadziewanych tabliczek, które szybko zdobyły w czekoladowym świecie status KULTOWYCH. Każda z nich uwodzi niepowtarzalnie ułożonymi warstwami ukrytymi w doskonałej kuwerturze domowej roboty, o smaku harmonizującym z nadzieniem. Ta scalona czekolada oferuje nadzwyczajne doznania smakowe. Doznań tych dopełniają opakowania biodegradowalne projektowane przez znanego artystę plastyka Andreasa H. Gratze.
Biała czekolada z nugatem migdałowym i kawałkami migdałów
Migdałomania: Świeżo prażone migdały, grubo posiekane, zanurzone w białej czekoladzie, która w połączeniu z domowym nugatem migdałowym smakuje jeszcze lepiej. Migdały należą do rodziny róż, a kwiatowy charakter podkreślamy szczyptą płatków róż.
- Wartości odżywcze dla porcji: 100g
- Wartość energetyczna: 2448kJ/591 kcal
- Tłuszcz: 43 g
- - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 18 g
- Węglowodany: 37 g
- - w tym cukry: 37 g
- Białko: 11 g
- Sól: 0,19 g
Biała Czekolada° zmieszana z migdałową praliną° i migdałami° - 70g
Składniki: migdały°(34%), surowy cukier trzcinowy°, masło kakaowe°, pełnotłuste kremowe mleko w proszku°, odtłuszczone mleko w proszku°, słodka serwatka w proszku°, nierafinowany cukier trzcinowy°, emulgator: lecytyna sojowa°, wanilia°, sól, cynamon°, płatki róż°, cytryna°
Zawartość Fairtrade: 51%
° z kontrolowanej uprawy ekologicznej
Surowe mleko pełne z "Bio vom Berg", rolnicy ekologiczni z Tyrolu.
Może zawierać śladowe ilości orzechów, jaj i sezamu.