Zotter to jeden z pięciu najlepszych czekoladników świata. Jako jeden z niewielu wytwarza swoje tabliczki ręcznie, w technologii Bean-to-Bar (od ziarna kakao do tabliczki czekolady). Jako jedyny z tej piątki ma wszystkie składniki BIO i FairTrade. W ten sposób Zotter stawia się w opozycji wobec standardowej, masowej produkcji czekolady i zunitaryzowania czekoladowego przemysłu. Te kultowe czekolady przeznaczone są dla osób o otwartych, nieszablonowych umysłach, które potrafią docenić to co w życiu najlepsze. Bogata i zróżnicowana oferta czekolad Zotter jest odzwierciedleniem różnorodności natury, choć nadal jest to jedynie niewielki wycinek tego, czym jest arcybogaty smak i aromat ziarna kakaowca.
Rozkosz zanurzona w czekoladzie.
Suszone owoce czy prażone orzechy oblane czekoladą i oprószone 100% kakao, pudrem owocowym lub cukrem. Najlepiej smakują gdy pozwolimy im się rozpuszczać w ustach. Dzięki temu, poprzez doświadczenie ich różnych smaków i tekstur, każdy balleros ujawni się jako kulinarne arcydzieło: doskonała czekolada w chrupiącym odzieniu., skrywająca orzechowy lub owocowy sekret. Różnorodność i niepowtarzalność smaków osiągana jest dzięki drapieżności cynamonu lub łagodności kokosa. Co więcej, ten wyrafinowany smak pozostaje w ustach na długi czas.
CAPE GOOSEBERRY IN WHITE DRESS
Miechunka Peruwiańska w białej czekoladzie obtoczona cytrynowym cukrem - 100g.
Pomarańczowa jagoda obtoczona białą czekoladą. Cukier cytrynowy obudzi w tobie pożądanie do spróbowania tych kwaśnych, mocno owocowych kulek.
Skład: Miechunka Peruwiańska°(40%), surowy cukier trzcinowy°, masło kakaowe°, pełnotłuste mleko w proszku°, masa kakaowa°, odtłuszczone mleko w proszku°, proszek cytrynowy°(2%), cukier puder°(2%), nierafinowany cukier trzcinowy°, emulgator: lecytyna sojowa°, wanilia°, sól, cynamon°
Zawartość Fairtrade: 42%
° z kontrolowanej uprawy ekologicznej
Surowe mleko pełne "BIO von Berg"- rolnicy ekologiczni z Tyrolu.
Może zawierać śladowe ilości wszystkich rodzajów orzechów i sezamu.