Zotter to jeden z pięciu najlepszych czekoladników świata. Jako jeden z niewielu wytwarza swoje tabliczki ręcznie, w technologii Bean-to-Bar (od ziarna kakao do tabliczki czekolady). Jako jedyny z tej piątki ma wszystkie składniki BIO i FairTrade. W ten sposób Zotter stawia się w opozycji wobec standardowej, masowej produkcji czekolady i zunitaryzowania czekoladowego przemysłu. Te kultowe czekolady przeznaczone są dla osób o otwartych, nieszablonowych umysłach, które potrafią docenić to co w życiu najlepsze. Bogata i zróżnicowana oferta czekolad Zotter jest odzwierciedleniem różnorodności natury, choć nadal jest to jedynie niewielki wycinek tego, czym jest arcybogaty smak i aromat ziarna kakaowca.
Wszystkie czekolady powstają w jednym miejscu zgodnie z założeniami Bean-to-Bar, gdzie proces miażdżenia, prażenia, mielenia, konszowania przebiega pod czujnym okiem mistrza Josefa. W ten właśnie niepowtarzalny, wręcz zindywidualizowany sposób powstają niezwykłe czekolady o innowacyjnych smakach.
Czekolady Nadziewane to prawdziwy oryginał. Zotter jest twórcą cudownych kompozycji smaku i unikalnego designu ręcznie nadziewanych tabliczek, które szybko zdobyły w czekoladowym świecie status KULTOWYCH. Każda z nich uwodzi niepowtarzalnie ułożonymi warstwami ukrytymi w doskonałej kuwerturze domowej roboty, o smaku harmonizującym z nadzieniem. Ta scalona czekolada oferuje nadzwyczajne doznania smakowe. Doznań tych dopełniają opakowania biodegradowalne projektowane przez znanego artystę plastyka Andreasa H. Gratze.
Szlachetna ciemna czekolada wypełniona ganache z czerwonego wina i rodzynkami.
Ganache z ciemnej czekolady, nasączony winem Olivin, najlepsze wino z winnicy Winkler Hermaden, które rośnie na skale wulkanicznej i wzmacnia czekoladę potężnym czerwonym winem Blauer Zweigelt, oraz brandy z wytłoczyn z wina Olivin. Dodatkowo rodzynki namoczone w winie Olivin, takie bomby Olivińskie.
Szlachetna ciemna czekolada° nadziewana ganache z czerwonego wina i czekolady°(60%) oraz rodzynkami°(3%) - (zawiera alkohol) - 70g
Skład: masa kakaowa°, surowy cukier trzcinowy°, masło kakaowe°, czerwone wino OLIVIN°, syrop inwertowany°, brandy z wytłoczyn winogronowych wina OLIVIN°, masło°, pełnotłuste kremowe mleko w proszku°, rodzynki°, odtłuszczone mleko w proszku°, sól, emulgator: lecytyna sojowa°, wanilia°
Zawartość Fairtrade: 72 %
Kakao minimum: 70%
° z kontrolowanej uprawy ekologicznej
Pełne surowe mleko z „Bio vom Berg” organicznych farmerów z Tyrolu.
Może zawierać śladowe ilości orzechów, jaj, sezamu i soi.