Złote płatki, duża paczka (10cm x 10cm) bardzo delikatne
Ilość w opakowaniu jest wystarczająca do zrobienia kilkunastu
butelek Goldwasser.
Złote płatki nie rozpuszczają się, nie barwią, mają idealne właściwości nawet w bardzo mocnym alkoholu.
Zdjęcia przedstawiają sprzedawany produkt i taki dokładnie
zostanie wysłany.
Są mojego autorstwa, nie kopiowane
z innych aukcji.
................................................................................................................
Więcej słodkich inspiracji można zobaczyć na moim profilu Instagram: UrszulaGallery
Dzisiaj zamawiasz, dzisiaj realizuje Twoje zamówienie.
Możliwość obioru osobistego we Wrocławiu.
Goldwasser - złota woda
35 ml zaprawy Goldwasser,
450 g cukru,
25 ml koniaku lub winiaku,
430 ml spirytusu o mocy 95ż,
60 ml wody.
Zaprawa Goldwasser:
5 g anyżku gwiaździstego,
2 g cynamonu (kory),
3 g gałki muszkatołowej,
1 g goździków,
1 g kardamonu,
4 g kolendry,
4 g melisy,
2 g mięty pieprzowej,
1 g rozmarynu,
6 g skorki cytrynowej,
8 g skorki pomarańczowej,
500 ml spirytusu o mocy 55ż.
1. Przygotować zaprawę: 300 ml spirytusu o mocy 95%- rozcieńczyć 210 ml wody,
dzięki czemu otrzyma się 500 ml spirytusu o mocy 55%.
2. Surowce przeznaczone na zaprawę rozdrobnić, włożyć do słoja, zalać spirytusem. Macerować 2-3 tygodnie, po czym zlać nalew i trzymać w ciepłym miejscu.
3. Zaprawę zmieszać z cukrem rozpuszczonym w przegotowanej wodzie, dodać koniak
i spirytus o mocy 95%, ewentualnie dopełnić woda do objętości litra i odstawić na 4-6 miesięcy.
4. Po zakończeniu dojrzewania wódkę przefiltrować. Do "Złotej Wody" dla dekoracji dodawane są skrawki płatków złota.