Herbata polecana osobom dbającym o prawidłową pracę jelit. Wrotycz i kora kruszyny wpływają na zdrowie jelit i przyczyniają się do obrony organizmu przed czynnikami zewnętrznymi. Krwawnik i glistnik działają przeciw wzdęciom i regulują perystaltykę jelit. Bylica pospolita i oman regulują apetyt. Centuria, kora dębu, drapacz i oman wpływają na zdrowie układu trawiennego. Tymianek i prawoślaz mają właściwości antybakteryjne, a ziele ruty i liść orzecha włoskiego wspomagają prawidłową florę jelit. Krwawnik i ruta pomagają złagodzić dolegliwości układu pokarmowego. Lawenda relaksuje układ nerwowy.
WROTYCZ, GŁÓWNY SKŁADNIK HERBATKI, ZAWIERA TUJON, KTÓRY BLOKUJE UKŁAD NERWOWY PASOŻYTÓW. TUJON ZAWIERA TAKŻE ZIELE PIOŁUNU, ZIELE BYLICY POSPOLITEJ, ZIELE BYLICY BOŻE DRZEWKO.
HERBATA MA GORZKI SMAK.
Nasze wieloletnie doświadczenie pokazuje, że herbata była pomocna:
* dla osób przeprowadzających kurację odrobaczającą przy glistach, owsikach, włosogłówkach, tęgoryjcach, przywrach i innych pasożytach
* dla osób chcących zadbać o prawidłową perystaltykę jelit
* dla osób chcących wyeliminować dolegliwości układu pokarmowego
* dla osób borykającymi się ze wzdęciami i bólami brzucha
* dla osób chcących poprawić trawienne
Wskazania:
* wsparcie w odrobaczaniu organizmu
* wsparcie w oczyszczaniu jelit z toksyn
* wparcie prawidłowej perystaltyki jelit
* stworzenie w organizmie bariery odpornościowej
* wytworzenie niekorzystnych warunków do rozwoju i rozmnażania pasożytów
Składniki:
kwiat wrotyczu; czarnuszka; cząber; goździki; kora kruszyny; korzeń omanu; kłącze tataraku; kwiat lawendy; liść: bobrka trójlistkowego, orzecha włoskiego, prawoślazu; szałwii, tymianek; ziele: bylicy boże drzewko, bylicy piołun, bylicy pospolitej, centurii, drapacza, glistnika, krwawnika, ruty.
Masa netto: 90 g
Sposób przygotowania:
- Napar: 1 łyżkę mieszanki zalać 1 szkl. wrzącej wody, odstawić pod przykryciem na ok. 20 min., przecedzić. Zużywać szklankę naparu 20 min. przed każdym posiłkiem przez 3 tyg. Następnie zmienić mieszankę na Szwedzkie zioła. Jeść surowe warzywa i owoce. Na noc zażywać probiotyk.
- Nalewka: 90 g zmielonej mieszanki zalać 0,5 l spirytusu z dodatkiem 0,5 l wódki w ciemnym słoiku. Ostawić na 10-12 dni, codziennie wstrząsać. Odsączyć, wycisnąć i jeszcze raz przesączyć przez gazę. Trzymać w ciemnej butelce. Zażywać 3 razy dziennie po łyżce stołowej (po rozcieńczeniu wodą lub herbatą) przed posiłkami i przed snem.
ZALECENIA: picie 1l wody na 30kg masy ciała, dodatkowo przy spożywaniu kawy i herbaty zalecana podwójna ilość wody!
Informacje dodatkowe: smak gorzki
Przeciwwskazania:
ciąża, karmienie piersią, alergia na którykolwiek składnik mieszanki.
Warunki przechowywania:
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed dziećmi.