Produkt nowy, oryginalny, 200g.
100% POLSKI
ZIELONY MIX:
Zielona nać pietruszki, Młody jęczmień, Liście jarmużu
Zielony MIX marki Zdrowe Pola to unikalne połączenie najbardziej wartościowych warzyw: młodego jęczmienia, liści jarmużu oraz naci pietruszki (w proporcji 33% każdego składnika). Ta zielona mieszanka łączy najlepsze cechy wybranych produktów – zawartość makro- i mikroskładników odżywczych, witamin oraz minerałów. Surowce pozyskane z polskich upraw cechują się wysoką jakością i optymalnymi parametrami odżywczymi, a skrócenie łańcucha produkcji i dystrybucji powoduje, że produkt jest świeży i zachowuje większość składników odżywczych. To doskonały dodatek do soków, koktajli lub smoothies.
STOSOWANIE:
Zielony MIX można rozpuszczać w chłodnej wodzie, sokach owocowych lub sokach ze świeżo wyciśniętych owoców. Należy pamiętać, że woda użyta do rozpuszczenia proszku nie może być gorąca, ponieważ prowadzi to do utraty witamin i inaktywuje enzymy zawarte w produkcie.
Zielony MIX może służyć również jako dodatek do jogurtów, koktajli, smoothies, płatków śniadaniowych, zup i sałatek.
Drogocenne składniki, w który bogaty jest Zielony MIX:
-
witamina A – doskonale wpływa na wzrok
-
betakaroten – poprawia koloryt skóry
-
kwas foliowy – polecany kobietom w ciąży
-
witamina C – wspomaga odporność
-
witamina K – odpowiada za krzepliwość krwi
-
żelazo – buduje hemoglobinę
-
potas – uczestniczy w przewodzeniu impulsów
-
wapń – buduje masę kostną
Połączenie zielonej naci pietruszki, młodego jęczmienia i liści jarmużu to idealnie skondensowane wysokowartościowe składniki niezbędne dla prawidłowej gospodarki naszego organizmu.
Młody zielony jęczmień w swym składzie zawiera dużo antyoksydantów, których bardzo ważnym zadaniem jest walka z wolnymi rodnikami. Dodatkowo ma działanie przeciwwirusowe, przeciwzapalne i przeciwnowotworowe. Coraz częściej stosowany jest również jako środek wspomagający odchudzanie.
Jarmuż jest przede wszystkim bogatym źródłem witaminy K, witaminy C i witaminy B, betakarotenu, kwasu foliowego a także: potasu, magnezu, błonnika, wapnia i fosforu.
Podobnie jak brokuły i inne warzywa kapustowate zawiera sulforafan – związek o silnych właściwościach przeciwnowotworowych.
Zawarte w zielonej naci pietruszki wapń, magnez i potas wspaniale wpływają na układ krążenia. Żelazo skutecznie zwalcza anemię. Dzienne zapotrzebowanie na witaminę C w organizmie mieści się na jednej łyżce stołowej, dlatego warto mieć w lodówce zamrożoną posiekaną natkę pietruszki, aby dodać ją codziennie jako przyprawę, ważne jest to szczególnie w okresach kiedy organizm narażony jest na osłabienie.
Dodatkowo zjedzona na surowo nać zapobiega wydobywaniu się przykrych zapachów z jamy ustnej.
Bogactwo witamin i minerałów w tym unikalnym połączeniu wykorzystane jako dodatek do koktajli, soków, smoothies etc. to prawdziwy „koncentrat” wartości odżywczych. Odpowiednio dobrane i zbilansowane składniki sprawiają, że spożywanie tej odżywczej mieszanki pozwala organizmowi maksymalizować korzyści płynące z jej poszczególnych składników.
-
Niesamowita bomba zdrowotna, dzięki dużej zawartości witaminy C doskonale wzmacnia odporność i pomaga w leczeniu jesiennych przeziębień.
-
Beta-karoten, nie tylko przyśpiesza opalanie, zapewnia prawidłowe funkcjonowanie wzroku, wzmacnia odporność, a także wspomaga leczenie trądziku i opóźnia pojawianie się zmarszczek.
-
Kwas foliowy reguluje wzrost i funkcjonowanie wszystkich komórek ciała. Jego prawidłowy poziom jest niezwykle ważny dla kobiet w ciąży.
-
Dzięki potasowi nasze komórki mogą przekazywać sobie impulsy elektryczne, ale potas pomaga też utrzymać odpowiednie ciśnienie krwi oraz napięcie mięśni.