Kawy z Italii są jak ich różnorakie wina i lokalne specjały oraz rodzinne receptury kulinarne. Tylko oparte o tradycje włoskie prażalnie są interesujące dla prawdziwych smakoszy tego trunku.
Niniejsza aukcja dotyczy paczki bezkofeinowej kawy ziarnistej HAG classico professional o wadze 500g, hermetycznie zamkniętej.
Termin ważności: 12.2023 r.
HAG Classico Professional – to mieszanka ziaren kawowców przygotowana specjalnie do domowych urządzeń, pozwalająca zaparzyć (łatwo, profesionalnie) napój intensywny, konsystentny, mocno aromatyczny, by móc – w warunkach prywatnych – delektować się kawą podobną do tej podawanej w barze czy restauracji.
Mieszanka nie zawiera więcej jak 0,1% kofeiny (zgodnie z normą D.M. 20.05.1976).
Kawa jest pozbawiona kofeiny przed paleniem, z zielonych pestek owoców, aby zachować ich źródłowy aromat i smak.
UWAGA: 100 ml tej kawy zawiera 90 mg przeciwutleniaczy, które hamują procesy starzenia się. Czyli 3 filiżanki tego napoju (to jest ok.165 ml) dają już znaczący dla organizmu człowieka zabieg o charakterze profilaktycznym.
HAG to marka licząca 100 lat, znana i u nas, na dawnych terenach Dolnego Śląska, Wielkopolski, Prus (w 1915 roku HAG z Bremy wypuścił znaczki reklamowe obecnie naszych miast z herbami i opisami na odwrocie) i Gdańska (przedwojenne szyldy „Kawa Hag chroni serce; Prawdziwa kawa bez kofeiny; Nieszkodliwa palona kawa”). W latach 1924-36 mocno propagowana na terenach włosko- i niemieckojęzycznych kantonów Szwajcarii hasłami takimi jak:„Kaffee Hag – Tags Nachts - Bekommt immer”; „Kaffee Hag schont ihr herz / Geschontes herz gibt ubergewicht”; "...che delizia! Senza caffeina vero caffe coloniale”.
Obecnie HAG to europejski lider w ofertach mieszanek bezkofeinowych znanej od 40. lat firmy przemysłowo-spożywczej Kraft Foods Italia. Jej dyrektor, Valerio Di Natale, określa zaufanie swoich konsumentów jako wynik oparty na walorach fundamentalnych: Jakości, Przychylności, Gwarancji.
Produkty pod marką HAG (tak jak i Splendid tej kompanii) powstają według najrygorystyczniejszych standardów jakości, do czego obligują tradycja prażalni jak i współczesne wymogi światowego handlu. Bezinwazyjne, łagodne oddzielanie kofeiny, wolne palenie specjalnie dobranych kompozycji ziaren powodują, że zdrowotne mieszanki HAG niczym nie różnią się w smaku i aromacie od mocnych, pobudzających napojów. Dzięki tej kawie – bezkofeinowej – można delektować się smacznym napojem o każdej porze dnia i ile razy się zechce.
HAG pozbywa się kofeiny drogą naturalną, mającą tradycję stuletnią (stosując sprawdzone, acz unowocześnione pochłaniacze z węgla drzewnego), zachowując po procesach filtracyjnych wszelkie walory ziaren, a więc takie składniki jak kalorie, proteiny, węglowodany, tłuszcze, sód, olejki eteryczne, a zwłaszcza przeciwgeriatryczne spowalniacze.
Hasłem marketingowym firmy jest: “Kawa naturalnym źródłem przeciwutleniaczy!”.