ZGRZEWARKA PRÓŻNIOWA, MASZYNA DO PAKOWANIA 100W BT-01
Oferowana zgrzewarka do folii to idealne urządzenie, jeśli zależy Ci na tym, aby Twoja żywność dłużej zachowała świeżość. Urządzenie jest proste w obsłudze oraz posiada silną pompę.
Zgrzewarka idealnie nadaje się do dzielenia dużych ilości produktów spożywczych na mniejsze porcje, dzięki czemu oszczędzamy miejsce, a przechowywana żywność nie wymaga stosowania konserwantów.
SPECYFIKACJA
- Stan: Powystawowy
- Napięcie: 230 V 50-60 HZ
- Moc: 100 W
- Wymiary: 370x55x50 [mm]
- Długość kabla: ~ 1m
- Rozmiar folii: 20x25cm
- Kod produktu: 20HXXX_778
Uwaga!
Zestaw nie zawiera worków!
GWARANCJA ŚWIEŻOŚCI
Urządzenie to jest doskonałe do dzielenia dużych ilości produktów spożywczych na mniejsze porcje. Ponadto zapewnia więcej miejsca i gwarantuje bezpieczne przechowywanie bez stosowania konserwantów. Po zamknięciu w opakowaniu próżniowym żywność utrzymuje świeżość nawet 5 razy dłużej (dzięki spowolnieniu procesu utleniania).
Przechowuj:
- mięso - do 18 dni dłużej
- owoce morza - do 10 dni dłużej
- warzywa - do 12 dni dłużej
- owoce - do 22 dłużej
GOTOWANIE PRÓŻNIOWE
Gotowanie próżniowe (Sous Vide) umożliwia konserwowanie żywności we własnym sosie. Podczas przygotowania nie następuje wysychanie żywności ani nie traci się składników odżywczych (witaminy i minerały).
Posiłki przygotowywane metodą sous vide cieszą się dużą popularnością wśród najwybitniejszych szefów kuchni, poniważ ta metoda dodatkowo utrwala i zatrzymuje głęboki smak oraz aromat potraw oraz zatrzymuje najcenniejsze składniki odżywcze.
Do gotowania próżniowego polecane są delikatne mięsa takie jak indyk, kurczak i ryby.
MARYNOWANIE PRÓŻNIOWE
Dzięki zgrzewarce próżniowej można w krótkim czasie, uzyskać lepszy efetkt marynowania mięs i warzyw, niż przy tradycyjnej metodzie. Podczas wysysania powietrza produkt znajdujący się w worku (brak w zestawie) wchłania wszystkie zawarte w nim przyprawy i sosy, co wpływa na lepszy aromat i głębię smaku potrawy.
Marynowanie próżniowe idealnie sprawdzi się przed pieczeniem lub wędzeniem mięsa, a w okresie letnim jako przygotowanie potraw na grilla.
NA KAŻDĄ OKAZJĘ
Dzięki przygotowaniu żywności metodą próżniową przedłużysz jej świeżość nawet do kilkunastu dni, dlatego bez obaw możesz ją zabrać ze sobą w każdą podróż.
Przygotowane, zamarynowane i doprawione wcześniej mięso można spakować na biwak, aby po otwarciu z worka próżniowego położyć je bezpośrednio na ruszt. Natomiast zamknięte próżniowo owoce i chleb można w łatwy sposób spakować do kosza piknikowego i wyruszyć z rodziną na wycieczę rowerową, mając pewność, że nasze jedzenie jest świeże i szczelnie zamknięte.
ŁATWA I SZYBKA OBSŁUGA URZĄDZENIA
1. Umieść jedzenie w plastikowej torebce
2. Umieść krawędź worka na kurku grzewczym (między dwiema gąbkami)
3. Ułóź dokładnie torebkę
4. Zamknij pokrywę, wciśnij blokadę boczną za pomocą zaczepów
5. Wcisnij przycisk w lewym górnym rogu
6. Zielona didoda informuje, że urządzenie jest gotowe do pracy
7. Czerwona dioda informuje, że urządzenie jest w trakcie pracy
8. Zgrzewanie zostało ukończone po ponownym wyświetleniu zielonego światła