Yerba Mate Curupira Titan 500g
To świetna propozycja dla tych, którzy oprócz klasycznego dla yerby pobudzenia, docenią urozmaicony skład.
Yerba mate jest suszona bez dymu, wyłącznie suchym powietrzem.
Dzięki składnikom ziołowym i owocowym, smak Yerba Mate Curupira Titan - mimo, iż subtelny i mało gorzki - jest dość egzotyczny.
Oprócz wyrazistego i szlachetnego smaku Yerba mate, najbardziej wyrazistym składnikiem jest niewątpliwie słodko kwaśny smoczy owoc oraz wyróżniający się charakterem korzeń cytryńca chińskiego.
Smak i aromat yerba mate:
Delikatny ziołowy aromat pozostaje przy wielokrotnym dolewaniu wody do tej samej porcji suszu.
Po pierwszym zalaniu suszu, egzotyczna nuta pochodząca z korzenia cytryńca chińskiego i mięty liść szybko dociera do zmysłów powonienia. Słodko kwaśny smak smoczego owocu jest doskonale zrównoważony dodatkiem liści mięty. Dzięki temu smak Yerba Mate Curupira Titan - mimo, iż subtelny i mało gorzki - jest dość egzotyczny.
Składniki:
- herbata yerba mate (Ilex paraguariensis) 93 % - kraj pochodzenia: Brazylia,
- smoczy owoc 2 %,
- dereń owoc 2 %,
- mięta liść,
- cytryniec chiński korzeń,
- naturalne aromaty.
Yerba Mate Curupira Alchemist 500g
Pyszna i szybko pobudzająca odmiana brazylijskiej Yerba Mate z liśćmi mięty oraz aromatyczną trawą cytrynową, porzeczką owoc i ananasem.
Napar od pierwszego łyka ma ciekawy, bardzo subtelny smak z lekką nutką kwasowości, dzięki czemu doskonale orzeźwia.
Yerba Mate Curupira Alchemist jest szczególnie polecana miłośnikom owocowego smaku, pozbawionego dużej ilości nut gorzkich, ta odmiana zbierana jest w półdzikich plantacjach dla ograniczenia gorzkiego smaku naparu.
Smak i aromat yerba mate:
To kompozycja o mocnym charakterze. Oprócz bazy szlachetnej odmiany ostrokrzewu, mamy tu trzy zdecydowane i aromatyczne dodatki, z których najważniejszy jest esencjonalna trawa cytrynowa i mięta liść. Słodkawego smaku nadaje owoc ananasa.
Zapach i smak utrzymują się do 5 - 6 zalania. Z uwagi na bardzo delikatną gorzką nutkę polecana jest osobom rozpoczynającym swoją przygodę z tym napojem.
Składniki:
- yerba mate (Ilex paraguariensis) 91 %- kraj pochodzenia: Brazylia,
- trawa cytrynowa,
- porzeczka owoc,
- nawłoć ziele,
- ananas owoc 1 %,
- herbata Gunpowder,
- mięta liść,
- naturalne aromaty.
2x Matero ceramiczne LUKA ~350 ml
Ozdobiona stylizowanym logo Keep Calm and Drink Yerba ceramiczna tykwa - stabilna i całkowicie szkliwiona.
Pojemność ok. 350 ml
zapewnia, że pomieści solidną porcję suszu.
Można ją myć w zmywarce!
2x Matermo Yerbomos 3w1
Ciekawy wynalazek przyozdobiony sloganem Keep Calm and Drink Mate Green, dzięki któremu można zaparzyć yerba mate na gorąco, zrobić na zimno terere i wyjść z domu bez dodatkowych akcesoriów.
Pojemność 500ml.
Ten niezmiernie ciekawy bidon jest bardzo popularny w północnej Argentynie, gdzie bardzo dużo osób korzysta z tego typu ułatwienia w drodze do szkoły czy do pracy.
Matermo jest bardzo łatwo utrzymać w czystości, łatwo się go rozbiera i myje, wystarczy przepłukać go zimną wodą.
Idealny sprzęt do przygotowywania yerba mate na wycieczki - wykonane z tworzywa sztucznego matermo (yerbomos) złożone jest z trzymającego temperaturę naczynia typu bidon oraz bombilli.
2x Bombilla do Yerba Mate LIZA - 19cm
Solidna bombilla, która się sprawdza z praktycznie każdym rodzajem naczynka. Filtr, który posiada typu łyżeczkowego, idealnie filtruje i nie powoduje zatykania się bombilli kawałkami drobin yerba mate.
Można ją myć w zmywarkach!
Ten typ bombill jest szczególnie popularny w Brazyli gdzie służy do filtrowania znamienitych mate green.
Ten typ bombill jest szczególnie polecany do naczyń ceramicznych o dużej pojemności.
Bombille Liza nie wymagają żadnego przygotowania przed pierwszym użyciem jednak należy je dobrze opłukać.
POCZUJ ORZEŹWIAJĄCO-CHŁODZĄCĄ MOC YERBA MATE TERERE!!!:
- Zalej susz lodowatą wodą. Pamiętaj nie zimną tylko LODOWATĄ
- Jeśli możesz dodaj kostki lodu
- Poczekaj kilka minut, aż yerba mate uwolni swoją MOC
- Ciesz się orzeźwiająco-chłodzącą mocą TERERE!
Susz można zalewać lodowatą wodą kilka razy, aż do uzyskania efektu orzeźwienia! ;)
Sposób parzenia w skrócie:
- Umieść bombillę w naczyniu,
- Nasyp suszu uzupełniając je od 1/3 do 2/3 pojemności,
- Zalej wodą o temp. 75-85 stopni C.
- Nie mieszaj bombillą !
Raz zaparzony susz można ponownie zalewać do 7 razy