STARTER Yerba Mate Cristal Pajarito
W skład zestawu wchodzą:
- Bombilla Liza - 19 cm
- Matero ceramiczne CRISTAL BLANCO ~350 ml
- Podkładka korkowa
- Yerba Mate Pajarito Especial 500g
Na zdrowie!
Bombilla do Yerba Mate LIZA - 19 cm
Solidna bombilla, która się sprawdza z praktycznie każdym rodzajem naczynka. Filtr, który posiada typu łyżeczkowego, idealnie filtruje i nie powoduje zatykania się bombilli kawałkami drobin yerba mate.
Można ją myć w zmywarkach!
Ten typ bombill jest szczegolnie popularny w Brazyli gdzie służy do filtrowania znamienitych mate green. Ten typ bombill jest szczególnie polecany do naczyń ceramicznych o dużej pojemności.
Bombille Liza nie wymagaja żadnego przygotowania przed pierwszym użyciem jednak należy je dobrze opłukać.
Matero ceramiczne miodowe CRISTAL ~350ml
Praktyczne matero ceramiczne, szkliwione wewnątrz i na zewnątrz.
Pojemność: ~350ml
Można myć w zmywarce!
Podkładka korkowa
Podkładka korkowa pod tykwy i inne naczynia z logo.
Estetycznie wykonana z argentyńskim motywem graficznym. Zabezpieczy Twój obrus przed poplamieniem.
Pajarito Seleccion Especial 500g
Mieszanka dla prawdziwych smakoszy, miłosników intensywnej i mocnej yerba mate najwyższego gatunku.
Pajarito Seleccion Especial to ekskluzywna odmiana yerba mate, pochodząca z renomowanej paragwajskiej plantacji potentata Lauro Raatza. Susz ten stanowi - obok Yerba Mate Colon Tradicional - prawdziwą wizytówkę Paragwaju, a także jest jednym z najlepiej sprzedających się gatunków yerba mate na świecie.
Pajarito Seleccion Especial swoją renomę zawdzięcza wyjątkowo starannej selekcji listków i patyczków oraz długiemu - dwuletniemu - okresowi leżakowania. Pozwala to uzyskać susz dający napar o wytrawnym, intensywnym smaku i wybitnej mocy, dodatkowo chronionej przez zastosowanie specjalnych opakowań.
Ze względu na dużą moc oraz intensywny smak, tę odmianę yerba mate polecamy szczególnie doświadczonym mateistom.
Składniki: yerba mate (Ilex paraguariensis) 100%.
Kraj pochodzenia: Paragwaj.
Sposób parzenia w skrócie:
- umieścić bombillę w naczyniu,
- nasypać suszu uzupełniając je od 1/3 do 2/3 pojemności,
- zalać wodą o temp. 75-85 stopni C.
- Nie należy mieszać bombillą.
- Raz zaparzony susz można ponownie zalewać do 7 razy
Najlepiej spożyć przed:/ nr partii produkcyjnej znajdują się na opakowaniu.
Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.