Duży zestaw z ziołową Yerba Mate Campesino
W jego skład wchodzą:
- Campesino Hierbas Naturales 250g
- Yerba Mate Green Cocido BIO Organic 25x 3g
- Matero ceramiczne Pera - 300 ml
- Bombilla Liza - 19 cm
- termometr
- nabierka
- podkładka
- czyścik (kolor czyścika wybierany losowo)
Campesino Hierbas Naturales 250g
Jeśli kochasz orzeźwiający smak mięty, spodoba Ci się i ta propozycja: paragwajska mate Campesino Hierbas Naturales to połączenie mocno pobudzającego, rozdrobnionego suszu listków, gałązek, patyczków oraz mięty i aromatu olejku miętowego.
To zestaw idealny na upalne dni, kiedy brakuje napędu do działania – wzrost sił płynący z mate i zmniejszenie uczucia gorąca, które zapewnia mięta, sprawią, że staniesz na nogi nawet po całym dniu pracy czy nieprzespanej nocy.
Jeśli więc szukasz pobudzenia bez napięcia i niepokoju, jaki przynosi kolejna filiżanka kawy, yerba mate Campesino Hierbas Naturales może być dla Ciebie idealnym wyborem. Nawet po kilku zaparzeniach będzie smakować tak samo dobrze i dawać pożądane efekty bez skutków ubocznych.
Składniki: yerba mate (Ilex paraguariensis) 94,7%, mięta pieprzowa, aromat miętowy.
Kraj pochodzenia: Paragwaj.
Mate BIO Green ORGANIC Cocido
100% organiczna z brazylijskich plantacji ekologicznych.
Uprawiana i przechowywana bez żadnych szkodliwych środków ochrony roślin i nawozów. Posiada dwa certyfikaty Agrobiotest i ECOCERT - 100% gwarancji.
Mate green Organic to 95% duże liście i 5% to drobne patyczki z serc liści.
Premium Quality.
Oryginalna Yerba Mate Green Cocido ma dość nietypową postać. Zapakowana jest w wygodną formę torebek. To optymalne rozwiązanie dla wszystkich tych, którzy nie mają czasu lub miejsca by skorzystać z tradycyjnego naczynka i bombilli. Po cocido sięgają również osoby ceniące łagodniejszy smak i pobudzenie. Sprawdzi się w pracy, w drodze, wszędzie tam, gdzie liczy się czas.
Jest w końcu łatwiejsza do zaparzenia niż kawa i zdecydowanie od niej zdrowsza. Cocido jest też częstym gościem w argentyńskich szkołach.
Jest także dobrym pomysłem na prezent dla początkującego. Zamiast obdarowywać go od razu matero i bombillą, lepiej pozwolić mu we własnym tempie oswoić się z nowym smakiem Wkrótce pewnie sam będzie gotów, by skosztować mate w tradycyjnej postaci.
Opakowanie Mate Green Cocido zawiera 25 torebek po 3 gramy, łącznie 75 gramów suszu.
Aby uzyskać 200 - 250 ml mate wystarczy zaparzać saszetkę przez 3 do 5 minut w wodzie o temperaturze od 75 do 85 stopni. Na kubek o pojemności 200-250 ml użyć 1 saszetkę Yerba Mate Green. Zaparzać przez 3-5 minut w temperaturze 75-85°C.
Składniki: yerba mate (Ilex paraguariensis) 100%
Kraj pochodzenia: Brazylia
Najlepiej spożyć przed:/ nr partii produkcyjnej znajdują się na opakowaniu. Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Naczynie Ceramiczne Pera ~ 300ml
Matero to naczynie, w którym najczęściej parzymy i pijemy yerba matę. Całość przygotowania i spożywania naparu to prawdziwy rytuał, w którym każdy poszczególny element ma swoje znaczenie a kształt i waga matera mają niebagatelne znaczenie.
Szkliwiona wewnątrz oraz na zewnątrz.
Atrakcyjny kształt oraz zewnętrzna struktura sprawia, że naczynie wyróżnia się pod względem funkcjonalności i ładnie leży w dłoni, nie jest też zbyt ciężkie. Dzięki temu przyjemność z picia aromatycznego naparu yerba mate jest jeszcze większa!
Naczynie wykonane z ceramiki, przeznaczone do przygotowywania i spożywania naparu Yerba Mate, o pojemność około 300 ml. Zaleca się przepłukanie wrzątkiem przed pierwszym użyciem.
Sposób czyszczenia: myć wodą z detergentem.
Można myć w zmywarce.
Bombilla LIZA - 19 cm
Solidna bombilla, która się sprawdza z praktycznie każdym rodzajem naczynka.
Filtr, który posiada typu łyżeczkowego, idealnie filtruje i nie powoduje zatykania się bombilli kawałkami yerba mate. Ten typ bombill jest szczególnie polecany do naczyń ceramicznych o dużej pojemności.
Bombille Liza nie wymagaja żadnego przygotowania przed pierwszym użyciem jednak należy je dobrze opłukać.
Można ją myć w zmywarkach!
Nabierka drewniana z drewna bukowego
Nabierka drewniana do yerba mate pomaga, nie tylko w zachowaniu czystości otoczenia, ale przede wszystkim chroni przed marnowaniem produktu. Nabierka idealnie wbija się w susz yerby, nie pozwalając mu na rozsypywanie, nigdzie poza naczynie, z którego korzystamy.
Praktyczny termometr herbaciany firmowy -znajdzie zastosowanie w każdej kuchni
Termometr analogowy idealny do temperatur wody przy przygotowywaniu yerba mate.
Zakres temperatur wynosi od 0 do 100°C. Solidny w etui zabezpieczającym przed uszkodzeniami mechanicznymi.
Używając go mamy pewność, że napar yerba mate będzie przyrządzony zgodnie z zasadą 75 st. C a walory smakowe nie zostaną zdezaktywowane poprzez zalanie wrzątkiem.
Podkładka korkowa z logo sklepu
Podkładka korkowa pod tykwy to niezbędny produkt dla osób zmęczonych śladami pozostawionymi przez tykwę. Zalania, zacieki, brudne ślady, również te niezmywalne, to codzienność każdego wielbiciela spożywania parujących napojów.
Wyciorek do czyszczenia bombilli
Czyścik, wycior, dzięki któremu wyczyścisz swoją bombillę od środka.
Niezbędnik każdego posiadacza bombilli. Dociera do trudno dostepnych miejsc przy myciu ręcznym. Czyścik jest wielokrotnego użytku. Dbaj o swoją bombille!
Kolory czyścików wybierane losowo !
Sposób parzenia w skrócie:
- Umieścić bombillę w naczyniu,
- nasypać suszu uzupełniając je od 1/3 do 2/3 pojemności,
- zalać wodą o temp. 75-85 stopni C.
- Nie należy mieszać bombillą.
- Raz zaparzony susz można ponownie zalewać do 7 razy
Najlepiej spożyć przed:/ nr partii produkcyjnej znajdują się na opakowaniu.
Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.