Yerba Mate COLON Traditional 2x 1kg
Tradycyjna, mocna, intensywna - te trzy określenia właściwie wystarczą, aby w pełni scharakteryzować yerba mate Colon Tradicional. Yerba mate pod marką Colon jest słynną, klasyczną yerba mate i jednym z najbardziej rozpoznawalnych produktów eksportowych Paragwaju na świecie. Susz składa się w stu procentach ze starannie wyselekcjonowanych listków i patyczków ostrokrzewu paragwajskiego - nie zawiera dodatków ziołowych(jak np. dostępna w naszej ofercie yerba mate Pajarito con Hierbas czy inne mieszanki ziołowe) ani owocowych, przez co pozwala się cieszyć niczym niezakłóconym, pełnym klasycznym smakiem i mocą yerba mate. Ostrokrzew paragwajski, z którego przygotowywana jest yerba mate Colon Tradicional, pochodzi z plantacji, na których stosuje się tradycyjne metody uprawy, spełniające standardy ekologiczności i organiczności. Suszenie liści i gałązek odbywa się z użyciem dymu, co nadaje naparowi charakterystyczny smak i aromat, ceniony przez wielu smakoszy yerba mate. Colon Tradicional, jak wspomniano, posiada silne właściwości pobudzające - potrafi dać zastrzyk energii na wiele godzin, poprawić koncentrację i odświeżyć umysł oraz ciało, a podczas letnich upałów przynieść upragnione orzeźwienie.
Yerba posiada mocny, dosyć gorzki smak, przez co niestety niekoniecznie polecamy tą odmianę osobom zaczynającym przygodę z yerbą, ponieważ z reguły to zniechęca, za to zachęci osoby doceniające ten posmak i często popijające nawet te mocniejsze yerba mate. Znakomicie pobudza, każdy łyk niesie z sobą dawkę mocy z której słynie yerba mate. Odmiana przeznaczona dla osób które oczekują mocnych wrażeń.
Składniki: Yerba Mate (Ilex Paraguariensis) 100%
Kraj pochodzenia: Paragwaj
Sposób przygotowania Yerba Mate: umieścić bombillę w naczyniu, nasypać suszu uzupełniając je od 1/3 do 2/3 pojemności, zalać wodą o temp. 75-85 stopni C. Nie należy mieszać bombillą. Raz zaparzony susz można ponownie zalewać do 7 razy.
Numer partii / Najlepiej spożyć przed - znajdują się na opakowaniu produktu.