Zestaw Yerba Mate CBSe Caleidoscope
W skład zestawu wchodzą:
- Yerba Mate CBSe GUARANA 500g
- Matero TERMOMATE ~180ml
- Bombilla SANTIAGO - 16cm
Na zdrowie!
Sposób parzenia: umieścić bombillę w naczyniu, nasypać suszu uzupełniając je od 1/3 do 2/3 pojemności, zalać wodą o temp. 75-85 stopni C. Nie należy mieszać bombillą. Raz zaparzony susz można ponownie zalewać do 7 razy.
Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w suchym miejscu.
Numer partii / Najlepiej spożyć przed - znajdują się na opakowaniu produktu.
Matero TermoMate ~180ml
Termo Mate podwójne ścianki, dłuższe utrzymanie ciepła naparu!
Specjalne matero do yerba mate to rzecz przydatna, kiedy zależy nam na dłuższym utrzymaniu ciepła naparu. Termo mate, wykonano w technologii “Double Wall”
Matero posiada ścianki wykonane w 100% ze stali nierdzewnej. Kształt zapewnia pełen komfort w całodziennym użytkowaniu.
Termo Mate sprawdzi się zarówno przy ciepłych naparach z Mate Green jak też z zimnym paragwajskim terere. Serdecznie Polecamy!
Pojemność: 180ml
Materiał wykonania: Stal nierdzewna Ścianka double-wall
Informacje dodatkowe: Sparzyć wrzątkiem przed pierwszym użyciem.
Sposób czyszczenia: myć wodą z detergentem.
Można myć w zmywarce!
Bombilla SANTIAGO - 16cm
Czym byłoby picie yerba mate bez odpowiedniej bombilli? Dla wielu miłośników z pewnością całkowitym świętokradztwem. Jakkolwiek jednak prezentowany tutaj produkt jest bardzo praktyczną, a zarazem całkowicie nierdzewną bombillą, ozdobioną przy użyciu mosiężnego pierścienia chłodzącego.
Niewątpliwą zaletą tego modelu jest rozbieralne sitko, które zostało umieszczone na rurce przy pomocy gwintu. Dzięki temu daje się ono w bardzo prosty sposób zdemontować w celu późniejszego umycia.
Produkt ten ma długość wynoszącą 16cm i posiada wyprofilowanie na 5 centymetrze, a także spłaszczony i wygodny ustnik. Z czystym sumieniem możemy polecić ją do każdego rodzaju naczyń, które zostały wykonane z ceramiki, gliny, drewnianych mater, tykiew, ale także i do pachnących żywicą materek ze Świętego Drzewa - Palo Santo.
Tego typu bombille to produkty używane powszechnie na całym kontynencie południowo-amerykańskim do spożywania naparu z suszu yerba mate, niezależnie od prezentowanej odmiany i rodzaju. Mogą to być liściaste, brazylijskie mate green, ale równie dobrze i zmielone argentyńskie elaborady.