Produkt: Zestaw szybkowarów 4,5 i 3 L
Model: WMF Perfect PLus
Stan: NOWY - karton outlet, na pokrywie dwie ryski, nie przeszkadza w użytkowaniu
- Szybkowar Perfect Plus 4,5 l, Ø 22 cm z pokrywką
- Szybkowar Perfect Plus 3,0 l, Ø 22 cm bez pokrywki
- Oszczędza energię w trakcie gotowania, smażenia, duszenia, czy wekowania
- Łączy sprawdzoną technologię z nowoczesnym designem
- Suwak na uchwycie do otwarcia / zamknięcia pokrywki i wypuszczenia pary
- Zawór bezpieczeństwa i mechaniczny wskaźnik ciśnienia do bezpiecznego otwierania
- Wykonany z polerowanej stali nierdzewnej 18/10 Cromargan
- Uniwersalne dno TransTherm® optymalnie przewodzi ciepło
- Odpowiedni do wszystkich kuchenek, z indukcyjną włącznie
- Ucho i uchwyt z ochroną przed ogniem
- Praktyczna podziałka wewnętrzna
- Zdejmowany uchwyt ułatwiający czyszczenie
- Szybkowar i pokrywkę można myć w zmywarce
- Części zamienne i akcesoria dostępne w naszym sklepie
- Gwarancja przedłużona do 3 lat!
- Produkt otrzymał nagrodę za design: Red Dot Design Award
Szybkowary Perfect Plus wykonane są z polerowanej szlachetnej stali nierdzewnej 18/10 Cromargan®, materiału o wyśmienitych właściwościach użytkowych i minimalnych wymaganiach w zakresie konserwacji. Demontowany uchwyt szybkowaru z suwakiem do otwarcia / zamknięcia pokrywki i wypuszczenia pary, oraz zintegrowanym wskaźnikiem ciśnienia, umożliwiającym kontrolę parametrów gotowania.
Mechaniczny wskaźnik ciśnienia serii szybkowarów Perfect Plus z oznaczeniem za pomocą kolorowych pasków. Gotowanie zupy, gulaszu, albo dużych kawałków mięsa powinno odbywać się w temperaturze około 117 °C, której odpowiada drugi pomarańczowy pasek na wskaźniku ciśnienia. Przy gotowaniu ryb lub warzyw temperatura w środku garnka nie powinna przekroczyć 109 °C. Wskaźnik ciśnienia nie powinien znajdować się dalej, niż na pierwszym pomarańczowym pasku. Szczegółowe czasy gotowania poszczególnych produktów podano w tabeli.
Zaletą szybkowarów WMF jest również uniwersalne dno TransTherm®, nadające się do użytku ze wszystkimi typami kuchenek, z indukcyjną włącznie. Dno szybko absorbuje ciepło i równomiernie ogrzewa przyrządzaną potrawę. Czas gotowania w szybkowarze jest nawet o 70 % krótszy, niż w zwykłym garnku, co pozwala zachować więcej witamin i minerałów. Nie bez znaczenia jest oszczędność czasu i energii elektrycznej (nawet 50 %). Ponadto, dzięki specjalnym wkładkom, w szybkowarze można gotować kilka produktów na raz.
Gotowanie w sosie własnym pozwala w pełni zachować smak i aromat przyrządzanych produktów. Szybkowar ma szeroki zakres zastosowań w każdej kuchni: można w nim gotować zupy lub eintopfy - dania jednogarnkowe, dusić i smażyć mięso, dusić lub gotować na parze warzywa, rozmrażać mrożonki, wekować owoce.
Zastosowane materiały
Niemiecka firma WMF produkuje większość garnków ze szlachetnej stali nierdzewnej 18/10, o nazwie handlowej Cromargan®. Człon „Crom“ oznacza chrom, a „argan“ pochodzi od łacińskiego wyrazu argentum, czyli srebro. Charakterystyczny wysoki połysk garnków jest zasługą dużej zawartości niklu.
Wysokiej klasy stal nierdzewna Cromargan® produkowana w procesie uszlachetniania stali. Zawiera 72 % stali, 18 % chromu i 10 % niklu. Materiał jest trwały, nierdzewny i odporny na działanie kwasów spożywczych. Cromargan® ma piękny połysk i jest łatwy w czyszczeniu.