Palarnia kawy Caveres
Kawa jak w kawiarni z dostawą do Twojego domu
Caveres to rzemieślnicza palarnia kawy z Krakowa, która powstała z pasji do kawy. Jesteśmy w 100% polskim producentem kaw. Wypalamy ziarna z różnych części Świata, wydobywając z nich niepowtarzalną nutę smakową i aromat.
Aukcja dotyczy zestawu okazjonalnego w gustownym pudełku. Zestaw zawiera 3x250g kawa MIELONA Brazylia, każde opakowanie jest w swiątecznym wydaniu. Naklejki do zestawu komponujemy losowo z 4 wzorów. Wzory widoczne na poniższych zdjęciach.
Jeśli chcesz podarować komuś wyjątkowy prezent, kawa z palarni Caveres na pewno jest dobrym wyborem. Niewątpliwie skomponowane przez naszego roastera mieszanki sprawdzą się w każdej sytuacji.
Opakowanie idealne na prezent, podziękowanie dla bliskich, znajomych, partnerów biznesowych lub… dla siebie.
Kawa mielona BRAZYLIA 250g z okazjonalną etykietą
Doskonale zrównoważona mieszanka ziaren Arabiki i Robusty w stosunku 50:50, pochodzących z najlepszych upraw słonecznej Brazylii.
Tak dobrany skład pozwala uzyskać napar pełen smaku i intensywnego aromatu zwieńczonego gęstą cremą.
Średnio ciemne wypalenie ziaren oraz 50 % skład Robusty doskonale bilansuje kwasowość oraz daje wysokie body o wyrazistym smaku.
Sprawdzi się zarówno w espresso jak i składnik mlecznych napojów typu Latte, cappuccino.
DODATKOWE INFORMACJE
- Aromat: 3/5
- Kwasowość: 2/5
- Stopień palenia: 3/5
- Profil smakowy: kakao, goździki, czarna herbata
- Rodzaj kawy: kawa ziarnista
- Producent: Caveres
Palarnia kawy Caveres powstała, aby każdy mógł cieszyć się niepowtarzalną głębią smaku wybornej kawy. Dbamy o najwyższą jakość i świeżość dostarczanych produktów, ponieważ cenimy wyjątkowe walory dobrze przygotowanej filiżanki kawy.
Caveres to:
- ziarna kawy z najlepszych plantacji na całym świecie
- kawa wypalana wysoce kontrolowanych warunkach
- świeże ziarna najwyższej jakości
- pewność smaku i aromatu
Uzyskanie doskonałej kawy to złożony proces. Posiadamy zarówno wiedzę, jak i niezbędne wyposażenie żeby ten proces się powiódł.
Poznaj proces wypalania naszej kawy
Sprowadzamy nasze ziarna bezpośrednio z plantacji. Jednak samo ziarno to jedynie połowa sukcesu. Temperatura palenia, temperatura wody, stopień zmielenia (granulacja) odbywają się pod okiem doświadczonego specjalisty, zwanego roasterem. Mistrz wydobywa indywidualny i niepowtarzalny smak i aromat z każdego ziarna.
Główną rolę w procesie palenia kawy gra wysokiej klasy piec, który pozwala na odpowiedni dobór wszystkich najważniejszych parametrów procesu. Duża kontrola nad tymi aspektami pozwala zachować ciągłąść smaku i aromatu oraz powtarzalną jakość produktu. Kawa w trakcie palenia jest wysypywana i studzona powietrzem, co pozwala zatrzymać proces wypalania w odpowiednim i pożądanym przez nas momencie. Nowoczesny piec to gwarancja, że Twoja kawa będzie miała zawsze ten sam idealny smak.