Zestaw Potraw Wigilijnych dla 2 osób
- Barszcz czerwony na naturalnym zakwasie 0,9l
- Pierogi z kapustą i grzybami 12szt
- Zupa Grzybowa z suszonych grzybów leśnych 0,9l
- Krokiety z kapustą i grzybami 4szt
- Karp smażony panierowany tradycyjny 4szt
- Kapusta z grzybami 500g
Potrawy są przygotowane bezpośrednio przed wysyłką, pakowane próżniowo lub pasteryzowane w słoikach 0,9l. Nie zawierają konserwantów.
Barszcz czerwony na naturalnym zakwasie i wędzonce 0,9l. Składniki : zakwas sporządzony z buraków czerwonych, buraki czerwone, wywar z wędzonych żeberek wieprzowych, seler, marchewka, pietruszka korzeń, czosnek, majeranek, sól, pieprz.
Pierogi z Kapustą i grzybami 12 szt, 300g. Składniki : mąka pszenna, jaja, kapusta kiszona, grzyby leśne suszone, pieczarka, cebula, masło.
Zupa Grzybowa 0,9l. Składniki : grzyby leśne suszone, grzyby leśne mrożone, pieczarka, cebula, marchew, seler, pietruszka korzeń i nać, śmietana 30%, ziele angielskie, pieprz.Nasza propozycja podania: zupa grzybowa najlepiej smakuje z gotowanymi ziemniakami.
Krokiety z kapustą i grzybami 4szt, waga netto 600g±10%. Składniki : kapusta kiszona, pieczarki, jajka, cebula, mąka pszenna, mleko, bułka tarta, olej roślinny, sól, pieprz.
Karp smażony panierowany 4 szt, waga netto 500g±10%. Składniki : świeży patroszony karp, sól, bułka tarta, mąka pszenna, jajka, olej, sól pieprz. Produkt nie zawiera konserwantów.
Kapusta z grzybami waga netto : 500 g ±10% Składniki : kiszona kapusta, podgrzybek suszony, pieczarka, marchew, cebula, olej słonecznikowy, kminek, ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz.
W trosce, aby nasi klienci otrzymali swoje zamówienia przed Świętami Wielkanocnymi, ostatnim dniem, w którym będziemy przyjmować zamówienia będzie poniedziałek 25.03. do godziny 9.30.
Pozdrawiamy serdecznie i życzymy wesołych Świąt Wielkanocnych!
Nasza rekomendacja przed spożyciem – Potrawy podajemy na ciepło podgrzewając w naczyniach, do których przed przełożeniem potrawy wlano 1/2 szklanki przegotowanej wody aby nie przywarły do dna naczynia w trakcie podgrzewania. Karpia można podgrzać wstawiając do gorącego piekarnika.Zupa grzybowa najlepiej smakuje z gotowanymi ziemniakami.
Wszystkie potrawy po wyjęciu z opakowań można podgrzewać w mikrofali.
Karolówka posiada wdrożone procedury bezpieczeństwa sanitarnego HACCP i GMP, dotyczące bezpieczeństwa zdrowotnego żywności.
Menu pełne smaku
W swojej ofercie posiadamy także inne dania gotowe wywodzące się z tradycyjnych góralskich przepisów.
Karolówka posiada wdrożone procedury i standardy sanitarne HACCP i GMP, dotyczące bezpieczeństwa zdrowotnego żywności.