BA Super Start - najlepiej sprzedający się browar domowy w Polsce - od 2002 roku !
Super Start: masz tu wszystkie urządzenia potrzebne do wygodnego warzenia piwa przez wiele lat.
Dwa fermentory, areometr ze skalą Ballinga, kapslownica, cylinder pomiarowy, termometr, węże i rurki do rozlewu butelkowego, środki dezynfekujące, myjka, łyżka piwowarska i szczegółowa instrukcja - wszystko w jednym zestawie. Dodatkowo otrzymasz Dziennik Piwowara GRATIS!
BA Super Start - Twój browar będzie gotowy w 15 minut po rozpakowaniu pudełka.
Zestaw Browamator Super Start zawiera:
- fermentor uniwersalny 30 litrów z kurkiem spustowym,
- termometr ciekłokrystaliczny na fermentor 4-28°C,
- fermentor uniwersalny 30 litrów z rurką fermentacyjną,
- rurka do rozlewu z elastycznym wężem,
- kapslownica ręczna "GRETA",
- areometr,
- cylinder pomiarowy do areometru,
- łyżka piwowarska,
- środek dezynfekcyjny OXI One 400g,
- myjka do butelek,
- reduktor osadów,
- Dziennik Piwowara - GRATIS!
- szczegółowa instrukcja użytkowania.
Zestaw Browamator Super Start - kilka ważnych informacji.
Dwa fermentory - maksimum wygody.
Zestaw zawiera dwa fermentory, dzięki czemu rozlew piwa do butelek jest szybki i wygodny.
Główna fermentacja odbywa się w fermentorze bez osprzętu. Kiedy piwo odfermentuje, z pomocą specjalnego węża do dekantacji przelewamy piwo z nas osadów do drugiego fermentora z kurkiem spustowym. Podczas przelewania dodajemy cukier lub suchy ekstrakt słodowy. Ostateczny rozlew piwa odbywa się z pomocą kurka spustowego, elastycznego węża i rurki do rozlewu.
Napełnione butelki szybko i skutecznie kapslujemy z użyciem kapslownicy ręcznej.
Fermentor z plastikową rurką fermentacyjną.
Dzięki przykrywce z rurką fermentacyjną, fermentor bez kranika może być używany do prowadzenia tzw. fermentacji cichej (etap opcjonalny, zalecany dla piw mocnych a także dla piw warzonych z procesem zacierania).
Termometr ciekłokrystaliczny - prosty i skuteczny.
Do Zestawu dołączamy tez bardzo użyteczny termometr ciekłokrystaliczny. Umieszczony na fermentorze, wskazuje aktualną temperaturę fermentacji. Termometr ma postać samoprzylepnego paska, na którym umieszczono kilka prostokątów oznaczających poszczególne przedziały temperatur. Bieżącą temperaturę wskazuje kolorowe zabarwienie odpowiedniego prostokąta.