Zestaw Prezentowy 6 Przypraw do dań kuchni indyjskiej
+ kartonik z okienkiem, świąteczny papier i kokarda
Zestaw nr 12: 6 szt Przypraw
Nasz Zestaw zawiera:
1 ) Przyprawa do Kebaba w indyjskim stylu 2) Przyprawa Curry Achar do baraniny i koziny i wołowiny 3) Przyprawa Curry do mięsa 4) Przyprawa Curry Karahi do baraniny i koziny i wołowiny 5) Przyprawa Shami Kebab do mięsa mielonego 6) Przyprawa Curry Haleem do mięsa
Przyprawa do Kebaba w indyjskim stylu Indyjski kebab jest popularną indyjską odmianą kebaba, szczególnie popularną w Pendżabie, Bangladeszu i Kaszmirze. Kotlety Kebab robi się z mielonego mięsa, może być kurczak, jagnięcina lub baranina, z dodatkiem smażonej cebuli i mieszanki przypraw do Kebaba. Kebaby serwowane są jako przystawka dla gości na większe uroczystości. Uwielbiane szczególnie w muzułmańskiej części społeczności Indii, absolutnie konieczne na obchody muzułmańskiego święta Eid.
Przyprawa Curry Achar do baraniny i koziny i wołowiny Achar jest to danie kuchni indyjskiej, ale ze względu na swoje perskie pochodzenie w Iranie jest używana również nazwa Kadai. Danie przyrządza się najczęściej z mięsa czerwonego, czyli z koziny, wołowiny i baraniny. W tych regionach Indii, gdzie ze względów religijnych nie wszystkie rodzaje mięs się jada, Achar przyrządzane jest z kurczaka lub jest nawet wersja wegetariańska z sera Paneer.
Przyprawa Curry do mięsa Wspaniała, aromatyczna mieszanka przypraw korzennych do mięsa. Przyprawa zawiera aromat z kwiatów kewra co nada twoim danią zapach dalekich korzennych podróży. Tej przyprawy nie może zabraknąć w Twojej kuchni. Nadaje się zarówno do dań kuchni indyjskich, jak i dan kuchni polskiej.
Przyprawa Curry Karahi do baraniny i koziny i wołowiny Karahi jest to danie kuchni indyjskiej, ale ze względu na swoje perskie pochodzenie w Iranie jest używana również nazwa Kadai. Danie przyrządza się najczęściej z mięsa czerwonego, czyli z koziny, wołowiny i baraniny. W tych regionach Indii, gdzie ze względów religijnych nie wszystkie rodzaje mięs się jada, Karahi przyrządzane jest z kurczaka lub jest nawet wersja wegetariańska z sera Paneer.
Przyprawa Shami Kabab do mięsa mielonego jest popularną indyjska odmianą kebaba, szczególnie popularna w Pendżabie, Bangladeszu i Kaszmirze. Kotlety Shami Kebab robi się z mielonego mięsa, może być kurczak, jagnięcina lub baranina, z dodatkiem ugotowanej i zmielonej ciecierzycy, smażona cebula, jajka i mieszanki przypraw curry do Shami Kabab. Shami Kabab serwowane są jako przystawka dla gości na większe uroczystości. Uwielbiane szczególnie w muzułmańskiej części społeczności Indii, absolutnie konieczne na obchody muzułmańskiego święta Eid. W zależności z jakiego mięsa chcemy przyrządzić Shami Kabab to stosujemy odpowiedni do tego przepis. Jeśli będziemy chcieli zrobić kotlety Shami Kabab z mielonego kurczaka lub mielonej wieprzowiny to nie musimy mięsa uprzednio gotować. Jeśli będzie to z twardego mięsa jak np. baranina lub kozina mięso trzeba ugotować do miękkości a dopiero potem zmielić i użyć do wyrabiania kotletów Shami Kabab. Tak przyrządzone kotlety smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu lub grillujemy.
Przyprawa Curry Haleem do mięsa Haleem - w tradycyjnej kuchni indyjskiej przyrządza się: z pszenicy, jęczmienia, soczewicy i mięsa (wołowiny, baraniny lub kurczaka). Oczywiście nieodzowne w daniu Haleem są przyprawy. Haleem wymaga długiego gotowania na wolnym ogniu, czasem 7-8 godzin. Teraz coraz częściej wszystkie składniki są wkładane razem do szybkowaru i danie jest gotowe już po półtorej godzinie, ale jeśli chcemy je zrobić wyśmienite gotujmy tak wolniutko jak nasz polski rosół.
INDYJSKIE PRZYPRAWY:
BEZ CHEMII BEZ GLUTAMINIANU, BEZ KONSERWANTÓW BEZ SOLI (jest tylko czarna sól himalajska jako składnik przyprawy) CERTYFIKAT POCHODZENIA CERTYFIKAT Z SANEPID
KUPUJĄC NA WIELU NASZYCH AUKCJACH ZA PRZESYŁKĘ KURIERSKĄ PŁACISZ JEDEN RAZ
Oferujemy Państwu najwyższej jakości towar. Nasze produkty są pierwszej jakości, i zawsze z odpowiednio długim terminem ważności. Zdjęcia są autentyczne, przedstawiają produkt jaki Państwo otrzymają.
|