ZESTAW SENCHA I 2 KUBKI SHIMO
Zestaw japońska zielona herbata liściasta Moya oraz dwa ręcznie wykonane kubki ze studia ceramicznego na Podlasiu. Całość zapakowana w czarne, eleganckie pudełko ozdobione srebrnym logo naszej marki. Zestaw doskonale sprawdzi się jako prezent na każdą okazję. Najwyższej jakości herbata oraz wyjątkowe naczynie pozwolą cieszyć się doskonałym smakiem i pięknym designem.
Herbaty Moya posiadają certyfikat ekologiczny PL-EKO-07.
Zestaw dostępny jest w wielu wariantach z pozostałymi herbatami Moya.
ORGANICZNA HERBATA MOYA SENCHA NO. 21 60g
Sencha to lekko słodka i orzeźwiająca zielona herbata z ziemną nutą - najpopularniejsza herbata w Japonii. Liście zaraz po zebraniu zostają wysuszone, dzięki czemu zatrzymuje się proces ich utleniania. Moya Sencha no. 21 pochodzi z organicznych upraw na wyspie Kiusiu z drugiego zbioru herbaty o bardzo zbalansowanym smaku. Jest bogatym źródłem antyoksydantów i witamin. Pozytywnie wpływa na koncentrację, a zawarte w niej polifenole mają wiele właściwości leczniczych, m.in. wspomagają układ trawienny, pomagając spalić zbędne kalorie a także poprawiają pracę układu krążenia.
Skład: 100% organiczna zielona herbata Sencha
Parzenie: 2 min, Temperatura wody: 70-80 C, 2-3 zaparzenia, 2-3g na 150ml
KUBEK SHIMO
Kubek Shimo to wyjątkowe naczynie przeznaczone do spożywania herbaty w ramach tradycyjnej ceremonii herbacianej. Wszystkie kubki Shimo są wytwarzane z gliny lejnej na podstawie ręcznie przygotowanego pierwowzoru, aby wszystkie miały ten sam kształt. Po wypaleniu, naczynia są zdobione – nieregularne kropki są nachlapywane pędzlem. Ze względu na ręczne wykonanie kubków każdy z nich ma wyjątkowy charakter a jego kolorystyka i ubarwienie może się nieznacznie różnić od pokazanych na zdjęciach.
Pojemność: 200 ml
Wysokość: 9 cm
Średnica zewnętrzna: 7,5cm
Średnica wewnętrzna: 6,5cm
Kraj pochodzenia: Polska
Naczynie można zmywać w zmywarce.
Posiada certyfikat ekologiczny
Czym jest żywność organiczna?
Terminem „żywność organiczna” określa się takie produkty pochodzenia roślinnego lub zwierzęcego, które zostały wyprodukowane bez wykorzystania chemicznych wspomagaczy, takich jak pestycydy czy nawozy sztuczne – a więc w pełnej zgodzie z przyrodą i matką naturą. W żywności organicznej nie znajdziemy toksyn i środków chemicznych, a jej produkcja nie stanowi zagrożenia dla planety, ponieważ przeprowadzana jest w sposób nieinwazyjny i zrównoważony. Surowce organiczne są uwierzytelniane szeregiem certyfikatów, co oznacza, że ich produkcja kontrolowana jest na każdym etapie – od miejsca uprawy, aż po miejsce ich dystrybucji.
Pozostań z nami w kontakcie w Social Media: