ZESTAW GENMAICHA I KUBEK SHIMO
Zestaw japońska zielona herbata liściasta Moya oraz ręcznie wykonany kubek ze studia ceramicznego na Podlasiu. Całość zapakowana w czarne, eleganckie pudełko ozdobione srebrnym logo naszej marki. Zestaw doskonale sprawdzi się jako prezent na każdą okazję. Najwyższej jakości herbata oraz wyjątkowe naczynie pozwolą cieszyć się doskonałym smakiem i pięknym designem.
Herbaty Moya posiadają certyfikat ekologiczny PL-EKO-07.
Zestaw dostępny jest w wielu wariantach z pozostałymi herbatami Moya.
ORGANICZNA HERBATA MOYA GENMAICHA 60g
Genmaicha - wysokiej jakości zielona herbata sencha zmieszana z ziarenkami prażonego ryżu namaczanego i parzonego przed uprażeniem. Połączenie naparu z liści senchy, oraz ryżu daje jej charakterystyczny, delikatnie orzechowy smak, mocny aromat oraz rdzawo-zielony kolor. Poprzez niską zawartość senchy (50%) to herbata o dość niskiej zawartości kofeiny. Jest za to ceniona za wysoką zawartość minerałów (magnesu, wapnia i potasu). Ze względu na jej działania wspomagające układ trawienny tradycyjnie podaje się ją do posiłków.
Skład: 50% organiczna zielona herbata Sencha, 50% organiczny ryż prażony.
Parzenie: 2-3 min, Temperatura wody: 70-80 C, do 3 zaparzeń, 2-3g na 150ml
KUBEK SHIMO
Kubek Shimo to wyjątkowe naczynie przeznaczone do spożywania herbaty w ramach tradycyjnej ceremonii herbacianej. Wszystkie kubki Shimo są wytwarzane z gliny lejnej na podstawie ręcznie przygotowanego pierwowzoru, aby wszystkie miały ten sam kształt. Po wypaleniu, naczynia są zdobione – nieregularne kropki są nachlapywane pędzlem. Ze względu na ręczne wykonanie kubków każdy z nich ma wyjątkowy charakter a jego kolorystyka i ubarwienie może się nieznacznie różnić od pokazanych na zdjęciach.
Pojemność: 200 ml
Wysokość: 9 cm
Średnica zewnętrzna: 7,5cm
Średnica wewnętrzna: 6,5cm
Kraj pochodzenia: Polska
Naczynie można zmywać w zmywarce.
Posiada certyfikat ekologiczny
Czym jest żywność organiczna?
Terminem „żywność organiczna” określa się takie produkty pochodzenia roślinnego lub zwierzęcego, które zostały wyprodukowane bez wykorzystania chemicznych wspomagaczy, takich jak pestycydy czy nawozy sztuczne – a więc w pełnej zgodzie z przyrodą i matką naturą. W żywności organicznej nie znajdziemy toksyn i środków chemicznych, a jej produkcja nie stanowi zagrożenia dla planety, ponieważ przeprowadzana jest w sposób nieinwazyjny i zrównoważony. Surowce organiczne są uwierzytelniane szeregiem certyfikatów, co oznacza, że ich produkcja kontrolowana jest na każdym etapie – od miejsca uprawy, aż po miejsce ich dystrybucji.
Pozostań z nami w kontakcie w Social Media: